Tallinn Tier Point run? Hvordan, hvad og hvorfor…

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vil du gerne hurtigt opnå elite status i British Airways’ loyalitetsprogram Executive Club? Så kan du lave en såkaldt tier point run. Du kan være heldigt og finde et godt tilbud til Hawaii, men det er ikke nødvendigt at flyve langt. Hvad med en tur fra London med Finnair’s Airbus A350 i business class til Helsinki og videre til Tallinn?

Hvordan bestiller du denne tier point run?

Det er egentlig ikke så svært at bestille denne rejse. Det eneste værktøj du skal bruge er ITA Matrix. Selve billetterne kan du bestille på British Airways’ hjemmeside. Tilgængeligheden er dog blevet mindre over de sidste par uger.

Indstillingerne du skal bruge på ITA matrix

Der er stadig rejser tilgængeligt i marts, april, maj, juni, juli og november. I august, september og oktober er priserne væsentlig højere. Selvom du finder en rejse, er det muligt at den ikke kan bestilles på British Airways’ hjemmeside. Jeg kan desværre ikke give nogen garantier. Lige nu kan billetterne fint bestilles i november måned.

Der er mange muligheder i november

 

Hvis du klikker på en af dagene i november, får du et oversigt over alle mulige afgange den dag. Så er spørgsmålet blot hvilket tidspunkt der passer dig bedst. Eller hvor skør din tur skal være…

Stort udvalg!

Jeg har stadig en tur i Finnair’s Airbus A350 til gode. Efter at have prøvet mig lidt frem, fandt jeg en tur hvor jeg kunne sidde i en A350 i begge retninger.

En 5,5 time layover i Tallinn

Ulempen med disse afgange er at jeg ankommer efter midnat i Tallinn. Jeg syntes det ville være skørt at bestille en hotelovernatning for de få timer, især når man tager i betragtning at prisen for en overnatning på Hilton hotellet næsten koster det sammen som hele turen. Jeg har før lavet nogle meget værre mileage runs, så et par timer på TLL lufthavnen overlever jeg nok.

Efterfølgende bestilling hos British Airways

Hvorfor skulle man bestille sådan en rejse?

Hvis du forsøger at opnå elite status hos British Airways er det en forholdsvis billig måde at tjene nogle tier points. Derudover der bare sjovt at flyve! Lørdag morgen kan du bruge loungen eftersom du flyver på business class. Herefter kan du nyde servicen på Finnair’s A350.

London-Helsinki-Tallinn – og tilbage

Også i Helsinki kan du benytte loungen. Du kan lave det til en weekendudflugt og nyde en city trip til Tallinn. Det skulle være en flot by. For mig handler det dog kun om at tjene tier points og om at nå elite status.

Hvad får du ud af det?

Nu vi er ved tier points, hvor mange tjener du egentlig på denne tur? Alt i alt giver denne returrejse 200 tier points hos British Airways. På segmentet fra London til Helsinki flyver du på business class, som i følge BA calculator giver 80 point.

LHR – HEL giver 80 point

Fra Helsinki til Tallinn flyver du på economy class (Y) som giver 20 point.

20 point for HEL – TLL

Det er altsammen 100 point for at komme til Tallinn og det samme på vej tilbage. Bemærk at alle flyvninger bliver udført af Finnair. For at kvalificere dig for silver eller gold status, skal du også flyve nogle strækninger med British Airways selv.

I mit tilfælde er det ingen problem. Jeg skal jo også komme frem og tilbage til Heathrow. Jeg er enda gået så langt at jeg har bestilt denne tier run hele to gange… Alle har sin hobby, og jeg elsker at flyve! Og jeg er simpelthen afhængig af at samle miles og point…

Konklusion

Jeg ser frem til disse rejser og at overnatte på lufthavnen i Tallinn. Det bliver et spændende eventyr! Jeg håber dog ikke at vintervejret kommer til at kaste grus i maskineriet. Men som med alting i livet, er der en løsning på enhvert problem.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Lionell Jansen fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *