Test: Comfort Hotel Grand Central i Oslo

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hvis du vil bo på et hotel i Oslo, som er tæt på hovedstadens centralbanegård, kommer du næppe tættere på end Comfort Hotel Grand Central. Dette hotel ligger nemlig integreret i den gamle Østbanegård.

Hotellet er en del af Choice-kæden, som har et to-cifret antal hoteller i Oslo-området under forskellige brands. Mit ophold var to nætter midt under VM i skiskydning, så der var relativt fyldt på de fleste hoteller i Oslo disse dage, og priserne var derefter.

Min booking
Det billigste værelse på hotellet under mit besøg var af kategorien “Superior”. Hotellet har også værelser i kategorien “Standard” og “Suite”. “Superior” ligger midt i mellem og havde en pris på kun 1900 kroner per nat. En ganske god pris i forhold til at være et Comfort Hotel, men pris versus efterspørgsel og så videre. Denne hotel-test er baseret på indtrykkene fra Erling fra Insideflyer.no efter opholdet i et Superior værelse.

Første indtryk
Man kommer til hotellets reception på to måder. Enten udefra, fra søsiden af bygningen, eller via Østbanegården hvor man gå gennem udeserveringen til hotellets restaurant, Bella Bambina.
Receptionsområdet er lyst og behageligt med flere siddegrupper og arbejdsborde. Hotellet byder sine gæster på gratis kaffe i receptionsområdet og man kan også købe andre drikkevarer fra receptionen.

Selve receptionsdisken består af to arbejdsstationer, og der var ingen kø da jeg skulle tjekke ind. Jeg har kun laveste niveau i hotelkædens bonusprogram Nordic Choice, så jeg forventede ikke at jeg kunne få en opgradering.

Værelset
Det første værelse jeg fik tildelt lå lige ved siden af et elektrisk rum. Allerede ude i korridoren hørte jeg en kraftig summen som var direkte plagsom. Og den var endda højere på mit værelse. Jeg tog derfor en rask beslutning om at vende tilbage til receptionen og klage over min nød. Der blev vist stor forståelse, men de havde jo det problem at hotellet var helt fyldt ifølge dem. Men det lykkedes dem alligevel at komme op med at værelse af tilsvarende type på femte etage, som virkelig er en fredelig ende af hotellet da der kun er fire værelser. (Jeg fik senere af vide, at der havde været en fejl i det elektriske rum, og de havde været nødsaget til at ringe efter en elektriker for at fikse fejlen.)

Værelset var lyst og behageligt med vinduer ud til to sider. Mit værelse lå i hjørnetårnet på bygningen med fin udsigt over byen.

IMG_7414

Sengen var god og heldigvis var det en hel dobbelseng. Jeg er stærk modstander af løsningen hvor to løse senge sættes sammen til en dobbel. De glider for let fra hinanden og gør komforten mindre. I tillæg havde gulvet et godt tæppe og en god tv-stol.

IMG_7415

For mig er et skrivebord en vigtig del af værelset, da jeg ofte må arbejde lidt om aftenen. Jeg kan godt lide når man kan se TV og bruge skrivebordet samtidig. Det blev dog lidt vanskeligt med den indretning som var valgt for akkurat dette værelse.

Men jeg læste det ved at flytte skrivebordet og stolen ud til midten af værelset, foran sengen. Så fik jeg det som jeg ville.

Men en indsigelse har jeg dog mod skrivebordet. De fleste af os skulle gerne kunne bruge en medbragt laptop når man arbejder på værelset. At hotellet så vælger en fancy løsning af et skrivebord med to rækker knapper over midten af bordet virker helt meningsløst. Jeg kunne dog placere laptoppen helt ude til siden af skrivebordet, men det var langt fra en optimal løsning. Stolen var også total ukomfortabel og var meget skuffende. IMG_7417

Badet var stort og fint med god plads i bruseren og megetgode håndklæder. Dog er der ingen andre faciliteter i badet, men det kan man heller ikke forvente på et Comfort hotel, da man vel kan regne dette hotel-brand på et trestjernet niveau.

IMG_7418

IMG_7419

Der er heller ikke nogen minibar på værelset. Men udenfor vinduet er der plads til at sætte en pose. Det forudsætter dog at temperaturen udenfor holder køleskabstemperatur.

Vær også obmærksom på at det værelse jeg boede på, var et superior værelse. Jeg har boedet på et standard værelse tidligere, og flere ag disse er meget små. Faktisk så små at jeg hellere vælger andre værelser eller hoteller hvis det er muligt.

Morgenmad/Bar/Restaurant

Det er restauranten Bella Bambina som står for morgenmaden. Restauranten har også åben til frokost og aften, men er ikke drevet af hotellet selv.

Morgenmaden er god og har en god kvalitet. Jeg savnede dog nogle varme retter som stegte kartofler, men det har jeg sikkert ikke godt af alligevel. Restauranten er ikke så stor, så i den travleste tid om morgenen kan der være meget fyldt. Men siden mit forrige besøg er det nu også muligt at benytte bordene ude i Østbanegården, hvilket hjælper på situationen.

IMG_7452

IMG_7451

Hotellet har ingen egen bar, men mineralvand, øl og vin kan købes i receptionen og nydes i lobbyen eller tages med på værelset. I øvrigt har Østbanegården en oase af steder for mad og drikke. Så hvis man regner det med er der jo et stort udvalg af mad og drikke. Jeg smagte pizzaen hos Spuntino som var meget god, og på Royal Gastropub havde de et godt udvalg af øl og gode burgere.

Øvrige fakta om hotellet

Hotellet åbnede sine døre i 2012. Hotellet har 170 værelser i tre kategorier og ligger centralt i Oslo på Centralbanegården i den historiske Østbanegårds-bygning.

Hotellet har et eget træningslokale på etagen over receptionen, men hvor man kan kigge ned i lobbyen og omvendt. Træningslokalet har døgnåbent. Hotellet har også gratis Wi-Fi til sine gæster. Dette havde en acceptabel hastighed.

Hotellets værelsespriser starter som sædvanlig ved 1000 kroner men afhænger af efterspørgsel.

Oprindelig vist på InsideFlyer.no (Forfatter: Erling)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ God service i receptionen
+ God sovekomfort
+ Central beliggenhed

Cons

- Fjollet skrivebord
- Upraktisk indretning af værelset
- Høj værelsespris ved mit besøg

Komfort

Faciliteter

Service

Morgenmad

Valuta for pengene

Generel Vurdering

Konklusion

At overnatte i et superior værelse på dette hotel er en meget god oplevelse. Jeg forventer i udgangspunket ike mere end et godt værelse på et Comfort Hotel, men beliggenheden i Ødtbanegården hæver stedet i forhold til nær tilgang til mange restauranter, gode shoppingmuligheder og ikke mindst kort vej til både bus, tog, sporvogn og taxi.

3.1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *