Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
For os der ofte er på farten, er gadgets der forenkler vores rejse afgørende i dagligdagen. Et værktøj der ofte bliver brugt af os rejsende er mobilen. Udover at indeholde en masse apps der forenkler vores rejse, bruges den jo samtidig til at foretage opkald. De færreste af os kan lide at tale i telefon ved at holde det op til øret, men heldigvis kan dette undgås.
Der er mange alternativer for at undgå holde mobiltelefon op til øret. Løsninger hvor du har en prop i øret som er forbundet til mobilen med et kabel er upraktisk for mange, og så er det godt at der er trådløse muligheder. Disse findes dog i mange prisklasser. Fra 99 kr. og op.
Så hvad er forskellen på billige modeller og dyrere, og er det prisen værd?
Vi har testet Plantronics Voyager Legend, som koster ca. 500 kr.
Imens de billige varianter kommer løse i en lille pakke, kommer denne i en pæn kasse som sørger for at du ikke skader sættet ved at have det liggende løst. Fordelen er også at denne kasse er en ladeenhed. Du kan faktisk lade sættet i denne kasse 3 gange før du må lade selve boksen. Og med 7 timers taletid x 3 uden at lade, vil selv den mest taletrængende få sine behov opfyldt. Dette i modsætning til de billigere modeller hvor du må have ladekabel med, og lade i en stikkontakt hver gang.
Men Plantronics Voyager Legend kommer også med en separat lader, hvis du hellere vil lade sættet direkte. Men efter at have brugt sættet i nogen måneder har jeg aldrig haft behov for at lade andet end kassen.
En af de store fordele med Plantronics Voyager Legend er at den er enkel at få på plads bag øret, og at den ikke falder af bare uden videre. I starten kan den måske virke noget tung men det er bare et spørgsmål om tilvænning. En anden fordel er at du ikke behøver at proppe højtaleren på sættet langt ind i øret for at høre noget. Den virker nemlig helt uden kontakt med øreåbningen. De billigere modeller har gerne en ring af gennemsigtig plastik som du må bakse med at få rundt om øret, og du må proppe højtaleren godt ind i øret for å få god lyd.
Sættet tilslutter sig automatisk din mobiltelefon ved hjælp af bluetooth. Første gang skal du tilkobler sættet til din telefon, må du først åbne bluetooth, derefter sætte sættet på øret, trykke på knappen bag mikrofonen og sige «pair». Først derefter finder den sættet. Næste gang mobilen har bluetooth slået til vil sættet koble sig automatisk til.
Mikrofonen i sig selv er ganske unik. Det indeholder 3 separate mikrofoner. 2 af dem bruges kun til at opsamle baggrundsstøj sådan at det ikke forstyrrer din samtale. Så bruger du Plantronics Voyager Legend i bilen er det vanskeligt at høre at du faktisk kører bil, så det gir dig meget bedre kvalitet af samtalen.
En anden fordel er at der på iPhone kommer en indikator oppe i højre hjørne som viser batteristatus for sættet. Det er jo praktisk at kunne følge med i. Sættet har også mulighed for at styre volumen. Dette sidder øverst på bagsiden af sættet, over afbryderknappen. Den er også nem at bruge selv når du har sættet på øret. Hvis mobilen ringer og du ikke har sættet på, svarer sættet automatisk på samtalen i det du sætter det på øret.
Sættet kommer også med et usb-stik som kan tilkobles din PC, hvis du vil bruge Skype eller andre PC baserede kommunikationsmetoder. Nogle PC’er har ikke bluetooth, imens andre har. Men min erfaring er dog at den enhed som følger med giver meget bedre kommunikationskvalitet end det en PC kan tilbyde. Settet virker også helt fint til at give lyd til musik eller andre lydbaserede tjenester fra mobilens apps.
Af og til kan det være vanskeligt at huske hvor man har lagt sit sæt. Det har Plantronic også fundet en hjælp til. De har nemlig lavet sin egen app som hedder PLT hub, hvor du kan se hvor dit sæt befandt sig sidste gang det var tilsluttet. Så det kan sikkert hjælpe dig med at finde sættet igen, hvis det bliver væk. Og skulle det være i nærheden og du fortsat ikke finder det, er der en funktion som gør at du kan sende et signal til sættet om at sende et lydsignal ud, som gør at du forhåbentlig finder dit sæt igen.
Artiklen er oprindeligt skrevet af Erling på Insideflyer.no
Skriv et svar