Thai Airways danske og skandinaviske vinterprogram – opdatering

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi skrev i Marts måned om det danske vinterprogram fra Thai Airways. Men nu kan vi løfte sløret for det samlede skandinaviske vinterprogram, samt lidt ændringer i det danske program.

Thai Airways, har længe kæmpet med økonomien. Nu ser det i mellemtiden ud til at selskabet er på vej ud på den rigtige side efter en Chapter 11 rekonstruktion. Rekonstruktionen af Thai har og betydet et slanket rute netværk, og dette kan man blandt andet se i det Skandinaviske trafikprogram for den kommende Vinter.

Ruterne til København

I forhold til da vi i Marts skrev at Thai Airways vil flyve det fulde Pre-Covid trafikprogram, for den kommende vinter. Så må vi se at Thai har foretaget ændringer til dette i løbet af sommeren.

Vi ser blandt andet at de 2 ugentlige vinterafgange mellem København og Phuket, er blevet fjernet fra bookingsystemerne. Vi har dog ladet os høre at det ikke er med Thai Airways Danmarks gode vilje at disse 2 afgange er blevet fjernet af Thais hovedkontor i Bangkok. Det skyldes simpelthen den Thailandske rekonstruktionsproces i Bangkok.

Thai Airways har opgraderet flytypen i København

I forhold til da vi i Marts skrev, at Thai Airways ville flyve fuldt vinterprogram fra København. Så skrev vi ligeledes at selskabet ville beflyve ruten mellem Bangkok og København med en Airbus A350-900.

Det viser sig at ruten mellem Bangkok og København, har klaret sig så godt, både på fragt og passagerer at ruten i starten af sommerprogrammet atter blev opgraderet til en Boeing 777-300ER, som blandt andet kan tage flere passagerer og mere luftfragt end en Airbus A350-900 kan.

Thai Airways booking systemer i December 2022: Foto: Screenshot, Thai Airways.com

Thai Airways øvrige skandinaviske ruter

Hvis vi kigger på ruterne til vores nordiske nabohovedstæder, så er billedet desværre et helt andet end vi ser på ruten til København.

Fra Oslo

Thai Airways har med beklagelse helt valgt at lukke ruten til Oslo, som følge af selskabets rekonstruktionsproces. Ruten til Oslo skulle eftersigende genåbnes fra sommeren 2023, men ifølge oplysninger vi har fået, så har Thai Airways opsagt de ansatte i Oslo og lukket deres kontor ligeledes i Oslo. Så et comeback kan have lange udsigter idet at ruten ligeledes ikke figurere i selskabets bookingsystemer for sommeren 2023.

Fra Stockholm

Thai Airways har siden genåbningen af ruten til Stockholm, ligesom selskabet i begyndelsen gjorde med ruten til København brugt flytypen Airbus A350-900. Det vil selskabet også gøre i nærmeste fremtid. Ruten til Stockholm er over sommeren blevet fløjet med 5 afgange om ugen. Fra Vinterprogrammets start ser vi at ruten til Stockholm vil blive øget i frekvens. Ruten vil atter blive fløjet med daglige flyvninger, men flytypen vil fortsat være en Airbus A350-900 til den svenske hovedstad.

Fremtidsudsigterne for Thai Airways

Thai Airways har været igennem en efterhånden lang rekonstruktionsproces, der ser ud til at bære frugt.

Selskabet har den seneste tid genoptaget mange af sine ruter rundt om i verden, og har ligeledes slanket sin flyflåde, hvor man har afskrevet en del urentable flytyper, heriblandt Boeing 747-400.

Det er dog ikke alle ruter der har vist sig som rentable for Thai Airways. Ruten mellem Bangkok og Brussels, ser ligesom Oslo også ud til at være blevet fjernet fra selskabet bookingsystemer. Vi hos InsideFlyer følger fremtidens udvikling for Thai Airways nøje.

50 år mellem Bangkok og København

Thai Airways kan her i 2022, fejre 50års jubilæum på ruten mellem København og Bangkok. Dette jubilæum markerede selskabet den 6 Juni, ved at have special tilbud på ruten mellem København og Bangkok, samt en mindre happening i gaten.

Når Thai Airways har været i København i så mange år, skyldes det blandt andet det nære bånd der i mange år har været mellem det danske og Thailandske folk, samt det faktum at SAS var med til at grundlægge det thailandske flyselskab.

(Forsidefoto: Thai Airways i København. Foto: BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *