Transitvisum til Beijing i op til 6 dage

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Godt nyt for dem der kunne tænke sig at besøge Beijing på en tur til Asien. Snart bliver det perioden for hvor længe et transitvisum gælder udvidet fra 3 til 6 dage.

Ændringen til et transitvisum til Beijing skulle træde i kraft inden årets udgang. Shanghai var den første kinesiske by der indførte muligheden for en visumfri transit. Kort efter, fulgte også Beijing og en række andre kinesiske byer. Perioden man måtte opholde sig i byen var 72 timer, eller 3 dage. I 2016 tog Shanghai igen førertrøjen på, og udvidede perioden fra 3 til 6 dage. Beijing følger nu igen eksemplet.

Du skal dog være opmærksom på at du skal være på vej til et 3. land. Hvis du køber en billet fra Europa til Kina og tilbage til Europa, kommer du ikke i anmærkning. Du skal altså være på vej til Japan eller et andet land i regionen. Også Hong Kong og Macau bliver betragtet som andre lande.

Op på muren

Tiltaget er ikke kun praktisk for erhvervsrejsende, der kun skal være kort i byen til møder eller konference. Det er også smart for turister. I første omgang kan du selvfølgelig se den kinesiske storby, sommerpaladset, Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og andre seværdigheder.

Men visumfri transit gælder i hele det administrative distrikt Beijing. Et område næsten lige så stor som Belgien! I nord og nordøst er en del af den Kinesiske Mur enda indenfor bygrænsen. Perfekt til en lille udflugt.

Mere end 6 dage? Ansøg om et visum

Hvis vi vil blive længere end 6 dage i Beijing, rejse udenfor byen, eller et andet sted i landet, skal du på forhånd søge om et visum. Et visum til Kina koster DKK 450,- plus gebyr til visumkontoret. Visumkontoret finder du på Østerbro. Hvis du ikke har mulighed for at tage til København, eller skal bruge hjælp til ansøgningen, findes der også kommercielle visumbureauer der, mod gebyr, kan hjælpe.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Steven Tor fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *