“Travl” feriedag i Københavns Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag er første mandag i hovedferien i Danmark. Det ville normalt have betydet over 100.000 rejsende i Københavns Lufthavn. I år er lidt anderledes, men dagen havde faktisk en slags rekord.

Der har ikke været travlt i Københavns Lufthavn siden nedlukningen begyndte i marts måned. Da det så værst ud var der kun enkelte passagerflyvninger og sådan har det været i mange uger efterhånden. Men i dag blev det til en slags rekord.

En mennesketom terminal 2 i Københavns Lufthavn. Foto: Henrik Olsen

Udover at dagen i dag er første mandag i sommerens hovedferie, så blev det også dagen hvor der var mere flyvninger ud af København med passagerer. Dette er ikke sket siden COVID-19 startede medio marts måned.

Et kig på aftens afgange fra København. Kilde: CPH

Et kig på afgangstavlen får også tankerne frem til en normal aften i Københavns Lufthavn. Der er flere flyselskaber på listen og en del internationale destinationer som både Beijing, Kiev og Milano ud over Aalborg, Oslo og Stockholm. Dagens to sidste afgange er klokken 23:00, hvor SAS netop flyver til Oslo og Stockholm.

Også en travl SAS afgang til Nice

Det er længe siden at SAS har kunnet sige at en af deres afgange har været fyldt helt op, men dette kunne de i dag. Det var på dagens afgang til Nice, hvor der i den grad var mange mennesker i området omkring gate D1.

Mange mennesker med mundbind klar til at rejse med SAS til Nice. Foto: InsideFlyer

Med alle de mennesker, så var der også godt fyldt op i flyet, som skulle flyve primært ferieklare passagerer til Nice efter noget sol og sommer.

Flyet var godt fyldt op med SAS til Nice i dag. Foto: InsideFlyer

Det er positivt at se at folk forsat har lyst til at rejse. Det giver helt klart en positv følelse af at vi kan komme hurtigere over COVID-19 end hvad mange frygter. At der i de første dage af sommerferien er så mange som gerne vil rejse med fly til Nice trods restriktioner om mundbind og ingen service ombord giver positive tanker om fremtiden.

Læs mere: Husk at skifte dit mundbind på flyrejsen

Dog er der altid en bekymring om folk holder afstand og om der startes nye smittekilder op. Men at sidde i et fly er en af de transportformer som har den allerbedste udluftning og filtrering af luften via deres såkaldte HEPA filtre. Så tager du dine egne forholdsregler og løbende skifter mundbind, renser dine hænder, så er du godt og sikkert på vej.

Hold dig orienteret

Danmark åbner løbende grænserne og lemper rejsevejledningerne for lande i EU, Schengenområdet, UK og flere lande ude i verden. Dette er betinget af, at landene opfylder visse objektive kriterier. I tilfælde af udrejse fra Københavns Lufthavn kontakt venligst dit flyselskab. Hold dig opdateret på kriterier og de seneste rejsevejledninger herHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Jesper siger

  Var lige en smut i Berlin – stod i kø i 40 minutter til security, så ja, der var gang i den i fredags.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Jesper,
   Træls at stå i kø så lang tid, men godt at der er kommet gang i rejseriet igen. Tak for at dele det med os 🙂
   Hilsen
   InsideFlyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *