Derfor er det spild af tid og penge at reservere billetter til Australien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Australien holder grænsen lukket. Vi ved endnu ikke, hvornår det igen bliver muligt at rejse ind. Men hvorfor bruge tid og penge på at købe billetter, du måske ikke kan bruge.

Mange er ivrige efter at genoptage til rejselivet og tage på en længere tur ud i verden. Her kommer Australien ind som et populært rejsemål. Dette gælder naturligvis for de unge nyudklækkede studenter (som normalt tager et sabatår). Men andre vil også gerne nyde en ferie i den fjerne verdensdel efter at have været lukket inde under COVID-19 pandemien. Og nogle rejsebureauer og flyselskaber er begyndt at sende tilbud ud med overskriften: Mange pladser på fly til Sydney og Melbourne.

Grænsen til Australien er stadig lukket

Men de sidste dages diskussion om de danske rejsevejledninger tyder på, at det i hvert fald er spild af tid at søge efter flybilletter. Valget af flyselskab er tilmed bestemmende for, om du får din betaling for billetten retur, eller om du reelt køber en voucher, der først kan indløses om lang tid.

Nyheden kommer fra Qantas Airlines, der annoncerede, at selskabet nedlægger 6.000 stillinger (ud af 30.000). Men mere interessant er nok udmeldingen fra Qantas administrerende direktør Alan Joyce. Han forventede, at internationale rejser (til / fra Australien) tidligst bliver genoptaget i juli 2021.

Det er naturligvis muligt, at denne udtalelse mere er henvendt til den australske regering. Måske vil selskabet lægge større pres på regeringen, for at få den til at åbne kassen og give en eller anden form for støtte. Dette kunne også forklare, hvorfor selskabet fortæller, at alle tilbageværende Boeing 747-fly skal skrottes. Ønsket om statsstøtte kan også forklare udmeldingen om, at indenrigsflyvningerne først i 2022 vil være tilbage på det niveau, vi havde før Corona krisen?

Du kan stadig købe biletter til “Down Under”

Mange selskaber sælger lige nu billetter til Australien. En søgning på billetter fra København til Melbourne i september måned viste ganske mange muligheder. Også Qantas kommer frem i søgningen – men når billetten skal reserveres, så forsvinder denne mulighed. Men du kan naturligvis stadig købe billetter hos andre selskaber.

På trods af udtalelsen fra Qantas om at internationale flyvninger først bliver genoptaget om et års tid, så forventer vi bestemt, at selskabet ikke blot forbliver passivt, når andre genopager flyvningen på ruterne til Australien. Naturligvis vil Qantas begynde at flyve igen, så snart Australien åbner grænserne.

Men hvad er det mest sandsynlige scenarie? Australien vil naturligvis benytte sig af at kontinentet ligger isoleret. Derfor er et kvalificeret gæt, at grænser forbliver lukket indtil en vaccine er udbredt. Indtil da ser det ud til at reservere billetter til Australien mere er ønsketænkning. I hvert fald i følge Qantas.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Craig Sowerby og bragt på vores britiske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *