Tyskland indfører strengere indrejserestriktioner

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Tyskland indføre nu nogle meget strenge restriktion på indrejse fra lande med virusvarianter. Det gælder lige nu rejsende, der kommer fra (eller har været i) Brasilien, Irland, Sydafrika, Storbritannien, Nord Irland, Portugal, Eswatini og Lesotho.

I princippet kan danske ikke længere rejse fra et land med virusvarianter via Tyskland til Danmark. Men sæt dig ind i reglerne – og tjek med flyselskabet, før du bestiller eller aflyser din rejse

Det er om at holde tungen lige i munden, når du planlægger dine rejser i disse tider. Der er flere eksempler på, at problemer med at få en Coronatest inden returrejsen til Danmark har fået rejsende til blot at flyve til Hamborg og derfra tage en bil eller toget til Danmark. Men det er kun en god ide, hvis du har mulighed for at rejse ind i Tyskland. Det er nu blevet vanskeligere fra lande med virusvarianter.

InsideFlyer opfordrer dig til at holde øje med de aktuelle restriktioner, før du bestiller din billet. Da disse løbende ændres, bør du ikke planlægge din rejse ud fra artikler, der bliver forældet, når reglerne ændres. For rejser til Tyskland, finder du oplysningerne på disse hjemmesider: Indrejsereglerne samt Robert Koch Institute

Bemærk i øvrigt, at Tyskland har inddelt verden i 3 områder: Risiko lande, højrisiko lande og lande med virusvarianter. Der er forskellige regler for indrejse fra de forskellige områder. Denne artikel omhandler alene indrejse fra lande med virusvarianter.

Indrejse fra lande med virusvarianter

Lufthansa har oplyst, at flyselskaber indtil 17. februar kun må medtage disse typer af passagerer på på deres fly til Tyskland, når flyet letter fra et land, der er klassificeret som et område med virus varianter (d.v.s. Brasilien, Irland, Sydafrika, Storbritannien, Nordirland, Portugal, Eswatini og Lesotho):

  • Tyske statsborgere og passagerer med gyldig opholdstilladelse i Tyskland. Dette skal dokumenteres med ID (German registration certificate).
  • Andre nationaliteter, der ankommer med fly til lufthavnens non-Schengen område og skal fortsætte på et fly til et land udenfor Schengen. Passageren må dog ikke forlade transitområdet i Frankfurt eller München (jeg læser det på den måde, at man ikke kan komme igennem paskontrollen). Det betyder også, at “andre nationaliteter”, der rejser fra Portugal (der er en del af Schengen) ikke kan rejse med fly til Tyskland, selvom rejsen skal fortsætte.
  • All passengerer skal kunne fremvise en negative Corona-test, der er taget indenfor 48 timer før den planlagte ankomst til Tyskland. Testen kan være en af følgende typer: PCR, antigen, RT-LAMP eller TMA. Desuden skal man have udfyldt formulaten Digital Entry Registration (www.einreiseanmeldung.de).
  • Alle passagerer, der har Tyskland som slutdestination skal følge delstaternes karantæne regler.
  • All passangerer, der fortsætter rejsen ud af Tyskland, skal være opmærksom på indrejsereglerne i det land, man rejser til.

Her kan du få flere oplysninger om indrejsereglerneHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *