UK rygtes at forlænge deres forbud mod udenlandsrejser til juni måned

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Genåbningsdatoen var ellers sat til den 17. maj, men grundet en frygt for en 3. bølge af corona virus, så lyder rygterne lige nu på at dette forlænges til juni måned. Samtidig bliver der indført en lov der giver en bøde på 5.000 britiske pund, hvis du rejser uden grund.

Fra næste uge vil en ny vedtaget lov betyde at det giver en bøde på 5.000 britiske pund at rejse udenlandsk – indtil videre gælder dette til den 17. maj.

Men som det ser ud lige nu, så frygter UK at der kommer en 3. bølge af corona virus og dette tillagt at EU’s udrulning af vaccine går langsommer end ventet. Så den engelske regering vil derfor formodenligt udskyde datoen for genåbning for rejser.

Den endelige beslutning kommer forventeligt først medio april måned som oprindeligt planlagt.

Det er også usikkert om der vil komme en differencering på de som er blevet vaccineret og de som endnu ikke er (eller vil blive) vaccineret.

Generelt fortæller de engelske sundhedsmyndigheder at de ikke er vilde med ideen om at engelske borgere rejser på ferie i Europa eller andre steder for senere at komme hjem med smitte. Smitte som kan være varianter og som dermed kan udfordre effekten af vaccinerne.

Dette kan også ses som en pegepind for hvad for eksempel vi skal forvente i Danmark. Hvis den danske regering ser samme farebillede som UK gør, så vil genåbningen nok blive i mere begrænset end mange håber på. Den næste måneds tid vil kaste mere lys på situationen og vi følger den tæt.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *