Verdens største lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er mange måder at måle en lufthavns størrelse på. Hvis man tager arealet som udgangspunkt, så ligger verdens største lufthavn enten i Mellemøsten eller USA. Måler man på passagerer, så ligger verdens største lufthavn i USA, men der er mange måder at være størst på.

worldatlas.com og Guinness Book of World Records kan man finde en oversigt over verdens største lufthavne målt på areal. På førstepladsen ligger King Fahd International Airport i Saudi Arabien.  Ifølge worldatlas.com har den et areal på hele 780 km2, hvilket er mere end hele golfstaten Bahrain.  Den officielle webside siger at arealet er 36,75 km2, men at hele området er på 780 km2.

På andenpladsen hos worldatlas.com ligger Denver International i USA, som har et areal på 137,26 km2, svarende til halvanden gang Manhattan. Det må derfor i virkeligheden være verdens største lufthavn. Lufthavnen er designet til at kunne udvides de næste 50 år. I dag har den 6 start- og landingsbaner, men der er plads til 12 i alt.

Jeppesen Terminalen afspejler nærheden til Rocky Mountains. (credit to Denver International Airport)

Den centrale terminalbygning Jeppesen Terminal er opkaldt efter den dansk-amerikanske flyvepioner Elrey Borge Jeppesen (1907-1996), som i Denver startede produktion af sin Airway manual, populært kaldet Jeppesen Maps.

På tredjepladsen finder man endnu en lufthavn i USA, nemlig Dallas/Fort Worth International, som har et areal på 78 km2. På de næste pladser følger med arealet i parentes Shanghai Pudong International (33,5 km2), Charles de Gaulle, Paris (32 km2), Madrid Barajas (30,5 km2), Bangkok International (29,8 km2), Chicago O’ Hare (26,1 km2), Cairo International (25,5 km2) og Beijing Capital International (23,3 km2).

Til sammenligning, så er Kastrup Lufthavn på 11,8 km2.

Flest direkte ruter

Frankfurt er den lufthavn med flest direkte ruter, nemlig hele 297 direkte ruter. Det fremgår af en oversigt, som anna.aero har lavet, hvor de har kigget på trafiktallene den sidste uge i juli i år. På andenpladsen ligger Charles de Gaulle med 289 direkte ruter, efterfulgt af Istanbuls Atatürk lufthavn med 261direkte ruter

Flest flyselskaber

Charles de Gaulle topper til gengæld listen med flest flyselskaber, da den beflyves af hele 109 ruteselskaber. Herefter følger Bangkok med 95 og Frankfurt med 88..

Passagermæssigt største lufthavn

Den lufthavn, som har flest passagerer er Atlanta i USA, som årligt har 104 millioner passagerer, hvoraf de 87 procent er indenrigs i USA. Ifølge Airports Council International så lå Beijing i 2016 på andenpladsen med 94 millioner, efterfulgt af Dubai med 83 millioner og Los Angeles (LAX) med 80 millioner.

Den lufthavn, som har flest internationale passagerer i dag, takket være Emirates voldsomme ekspansion, er Dubai med 83 millioner passager, mens London Heathrow med 71 millioner passagerer i lang tid har ligget på førstepladsen.

 

 

 

 

 

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *