Vigtigt: Overser du dette kan du risikere at få en kæmpebøde

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det kan koste dig op til 1,2 millioner i bøde – og op til 10 års fængsel – at tage en Samsung Galaxy Note 7 med på din rejse. Del gerne nyheden så alle bliver klar over dette forbud.

Norwegian bekræfter overfor Nettavisen, at de indfører et totalforbud mod telefonen Samsung Galaxy Note 7 på alle side flyvninger. Den skandaleramte telefon, som har haft en tendens til at selvtænde og eksplodere, forsætter med at rulle.

Nu har de amerikanske luftfartsmyndigheder FAA gået taget et vigtigt skridt videre. De har nu officielt bandlyst telefonen ombord på alle fly i amerikansk luftrum. Det har tidligere være flyselskaberne selv, som har forbudt telefonerne mod at være tændt.

Du kan læse selve FAA skrivelsen her.

Føderal forbrydelse

I en såkaldt “Emergency Restriction / Prohibition Order”, gøres det klart at det er en føderal forbrydelse for flypassagerne at bringe den omtalte mobiltelefon ombord på et fly, tage den med i håndbagagen eller i sin indchecket bagage. Desuden også at sende den som fragt.

Alle flyselskaber har fået en klar order og at nægte passagerer med den omtalte mobiltelefon ombord på et fly.

Kæmpe bøde og straf i vente

Straffen for at bryde ovenstående forbud er stor – meget stor endda. Tager du den med ombord risikere du en bøde på op til 179.933 dollar. Dette svarer til  omtrent 1,2 millioner kroner.

Dette er tekstudsnittet, hvor FAA oplyser om kæmpebøden.
Dette er tekstudsnittet, hvor FAA oplyser om kæmpebøden og den mulige fængselstraf.

Er du virkelig uheldig, så kan du også risikere op til 10 års fængselstraf. Norwegian er begyndt at sende beskeder ud til alle sine kunder for at forhindre at dette sker, men vi vil her på InsideFlyer godt gøre opmærksom på dette forbud og sikre at vores læsere bliver klar over dette inden deres afgang til USA.

Norwegian og SAS indfører forbud på alle flyvninger

Der er forløbelig intet forbud i Europa, men det er nok kun et spørgsmål om tid før det sker. Norwegian har oplyst til Nettavisen, at de har bestemt sig for at indfører et komplet forbud mod telefonen på alle sine flyvninger.

Norwegian forbyder Samsung Galaxy Note 7 på alle sine flyvninger og ikke kun til og fra USA.
Norwegian forbyder Samsung Galaxy Note 7 på alle sine flyvninger og ikke kun til og fra USA.

Ifølge Norwegian er der endnu ikke nogen, som er blevet taget på fersk gerning i et forsøg på at smule en telefon ombord.

SAS skriver nu følgende på deres hjemmeside (vi forventer at dette snart bliver ændret til at gælde alle flyvninger):

SAS forbyder indtil videre kun Samsung Galaxy Note 7 på rejser til/fra USA. Men et forbud på alle flyvninger er på vej.
SAS forbyder indtil videre kun Samsung Galaxy Note 7 på rejser til/fra USA. Men et forbud på alle flyvninger er på vej.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Erwin Lansing siger

    Også KLM og Air France har indført et totalforbud mod Galaxy Note 7. Jeg fik nogle fine SMSer om dette på min tur indenfor EU for et par dage siden. De skriv på deres hjemmeside:

    Complete Ban on carriage of Samsung Galaxy Note7
    The U.S. Department of Transportation has issued an emergency order banning the carriage of Samsung Galaxy Note7 devices from commercial air transport. KLM will comply with this emergency order and no longer allow customers to travel with this device in any form – whether on their person, in hand baggage or as checked baggage. This ban applies to all AIR FRANCE, KLM and KLM Cityhopper flights.

  2. Sophie siger

    Qatar og Thai havde også totalt forbud da vi fløj ud af hhv USM og BKK i denne uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *