Vild udvikling: Airbus annullerer stor A321neo kontrakt med Qatar Airways

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sagen mellem Airbus og Qatar Airways spidser til. Det som startede med en klage over malingen på leverede A350’ere er nu eskaleret til sagsanlæg og annulering af flyordre.

For tæt på 10 år siden gennemførte Qatar Airways en bekræftede flyordre på i alt 50 Airbus A321neo’er. Den bestod af 40 Airbus A321neo og 10 Airbus A321LR. Airbus sendte i går en pressemeddelse ud, hvori de oplyste at de havde valgt at annullere denne ordre og ikke sælge flyene til Qatar Airways.

Det er en ordre med en værdi på godt 5 milliarder US dollars i listepriser. Airbus meddeler følgende:

Vi kan bekræfte at vi har besluttet af annullere kontrakten på leverings af 50 A321 til Qatar Airways. Dette sker i henhold til vores kontraktlige rettigheder.

Airbus Talsperson til Bloomberg News.

Så nu er situationen tilspidset. De første af de 50 A321neo’er skulle være startet med at blive leveret i 2023. Nu har det helt sikkert givet Qatar Airways noget at tænke over. Det betyder så også at andre flyselskaber kan få gavn af denne situation, da der så vil være en del “huller” i Airbus’ produktionsplan.

Hvad gør Qatar Airways?

Det er et stort åbent spørgsmål, da de 50 A321neo’er var deres eneste flyordre på mellemdistancefly i og med at de tidligere havde valgt at selv annullere en ordre på Boeings 737 MAX model.

Qatar Airways skulle også bruge de nye A321neo’er til at introducere en helt ny Business Class kabinen til dette market inklusiv en opdateret “inflight experience”.

Vi følger sagen og tør godt sige at der ikke er sket det sidste endnu. Det bliver helt sikkert til en retsligt opgør, men vi tænker at der kommer et eller andet kompromis mellem Airbus og Qatar Airways. Hvis ikke – så har Airbus tvunget Qatar Airways over til Boeing.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *