Widerøe modtager sit første jetfly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er nu mindre end tre uger til Widerøes fly 622 skal afgå fra Bergen til Tromsø. Det bliver samtidig den første kommercielle ruteflyvning med flytypen.

I går modtog det norske flyselskab Widerøe deres første jetfly fra Embraer. E190-E2, som  Widerøe er launch customer for, er baseret på forgængeren E190 –men ifølge Embraer er hele 75% af flyet nyt. Resultatet skal være lavere udslip og et langt mere effektivt fly end sin forgænger og andre fly i samme størrelse.

Widerøes første jetfly køres frem i Brasilien. (Foto: Embraer)

Selve overtagelsen af flyet blev gennemført på Embraers anlæg ved São José dos Campos i Brasilien. Ifølge Aftenposten, går turen nu videre til Recife i Brasilien for at ordne toldpapirerne. Derefter går turen via Gran Canaria til Aberdeen i Skotland for montering af det sidste udstyr, som mangler.

Fra overtagelsen i São José dos Campos. (Foto: Embraer)

Widerøes konfiguration af det nye jetfly vil have plads til hele 114 passagerer ombord. Hvert sæde får sin egen strømkontakt. Du kan læse flere detaljer om flyet her.

Oprindelig skrevet af Ole til vores søsterside insideflyer.noHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *