Nyt belgisk flyselskab starter flyvninger til Asien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air Belgium har netop startet billetsalget til deres første flyrute mellem Bruxelles og Hong Kong.

Flyvningerne udføres med en Airbus A340 i en traditionel 3-klasse konfiguration med Business, Premium og Economy. Der er plads til 257 passagerer ombord. Flyvningerne starter den 30. april med 4 ugentlige rotationer. Der flyves fra Bruxelles Charleroi  46 km syd for Bruxelles på søndage, mandage, onsdage og torsdag kl. 14:10 med ankomst i Hong Kong næste dag kl. 07:40. Der flyves retur mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 11:40 med ankomst i Charleroi 18:25.

www.airbelgium.com kan man nu booke billetter fra Bruxelles til Hong Kong. Priserne for en retur i maj i Economy er 448 Euro, i Premium  998 Euro og i Business 1798 Euro.

I Business sidder man i en 1-2-1 eller 2-2-2 konfiguration med full-lie flat sæder med en længde på 2 meter. I Premium sidder man i en 2-3-2 konfiguration med en sædeafstand på 36”. Sæderne kan lænes 18 grader tilbage. I Economy sidder man i en 2-4-2 konfiguration med en sædeafstand på 31” og mulighed for at læne sædet 9 grader tilbage. I alle klasser er der adgang til et entertainment system, men ingen internetadgang.  I Business er der også adgang til et strømudtag.

Det nye belgiske flyselskab vil operere non-stop flyvninger mellem Belgien og Asien. Air Belgium har en startkapital på 20 millioner Euro, fordelt blandt belgiske og europæiske majoritetsejere  og asiatiske minoritetsejere. Hovedkvarteret ligger i Mont-Saint-Guibert I Belgien.

Grundlagt i 1979

Air Belgium er oprindelig startet i 1979 som et charterselskab, der fløj indtil oktober 2000.

I sommeren 2016 blev selskabet genoplivet. Intentionen var at forbinde Belgien med asiatiske destinationer som Hong Kong, Beijing og Shanghai. Den første flyvning til Hong Kong var planlagt til oktober 2017, men blev forsinket på grund af en manglende Air Operator’s Certificate (AOC), som er nødvendig for at operere passagerflyvninger.

Den første kommercielle flyvning fandt sted allerede 29. marts i år, hvor man fløj Surinam Airways PY993 fra Amsterdam til Paramaribo med den ene af Air Belgiums to A340.

Man har i lighed med en række lavprisselskaber valgt at flyve fra Charleroi i stedet for Bruxelles Airport, da lufthavnsafgifterne her er mindre.

Kilde: Wikipedia. Foto Air Belgium

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *