Wizz Air etablerer base i Norge: Satser på indenrigs

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det ungarske lavprisselskab Wizz Air etablerer en base i Oslo Lufthavn og vil satse på trafiktunge ruter i det norske indenrigsmarked.

Der er tydeligvis bred enighed om at markedet for flyrejser i Norge er svært attraktivt, selv under den pågående corona-pandemi. Kort tid efter at Erik G. Braathen annoncerede sine ambitiøse planer om et nyt norsk flyselskab, bekræfter ungarske Wizz Air sit indtræden i det norske indenrigsmarked. Selskabet har allerede fløjet mellem Norge og destinationer i Europa i 14 år, men etablerer sig nu med base i Oslo Lufthavn. Allerede 5. november skal selskabet have fly i luften på ruter mellem Oslo og byerne Bergen, Tromsø og Trondheim. 

Billetprisen skal starte på 199 norske kroner.

Udfordrer duopolet

Det er ikke mange som har våget at udforske det norske duopol på indenrigs-rejser. Og ingen af disse selskaber eksisterer længere i dag. Det norske indenrigsmarked drives i stor grad af forretningsrejsende, og store kunder med volumenaftaler. Erhvervskunderne er nok også i større grad end privatkunder loyale mod sit flyselskab. Dette skræmmer imidlertid ikke Wizz Air, som satser på at kapre både fritidsrejsende og forretningsrejsende.  

Wizz Air flyver i dag i al hovedsag på europæiske ruter. De har en stærk tilstedeværelse i Norge med ruter fra flere norske lufthavne. Selskabet har ekspanderet kraftigt de sidste år og udvider stadig til nye markeder, blandt andet til Mellemøsten.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *