Wizzair med Intra-asiatisk entré

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det har længe ligget i kortene at Wizzair ville åbne på det interne asiatiske marked. Nu er det sket.

Wizzair har længe fungeret som lavprisselskabet, der forbandt hovedsageligt Østeuropa og tidligere sovjetrepublikker med destinationer i det vestlige Europa.

Det ungarske selskab har også siden december 2019 haft en base i Abu Dhabi, hvor selskabet har fløjet til hovedsageligt Europa, men også destinationer i Afrika, Mellemøsten og Kazakhstan har fundet vej til selskabets rutekort.

Nu har Wizzair valgt at gå ind på det mere centrale asiatiske marked. Destinationen er i denne omgang Mattala der er placeret på Sri Lanka.

Et svært marked

I forhold til Europa er Asien ikke det nemmeste marked at befinde sig i, hvis man sammenligner med Europa. Disse forbehold skyldes, at der i Asien ikke er et “Open Skies” system, hvor man kan flyve uhindret i de europæiske lande hvor end man ønsker.

I Asien, hvor Wizzair nu ønsker starte, kræver det at Wizzair etablerer et selskab i hvert eneste land de ønsker at have en base i. Dette kan blive lidt mere udfordrene for selskabet end deres europæiske setup.

At det kan være besværligt ser man blandt andet også på det lokale asiatiske lavprisselskab AirAsia, der er placeret i Malaysia. AirAsia er et selskab, der har underleverandører i alle de lande, som selskabet har baser.

AirAsia har således underleverandører i Indien, Thailand, Filippinerne, Indonesien og tidligere også Japan. Derudover betjener selskabet også ruter til det kinesiske marked.

Også ansøgt om tilladelse til USA operationer

For Wizzairs vedkommende stopper drømmende ikke ved Asien. Selskabet har tidligere ansøgt om tilladelse til at starte amerikanske operationer men dette har har mødt massiv kritik. dette kan man læse mere om her.

Læs mere her: Wizzair søger om trafikrettigheder i USA

Wizzairs centrale asiatiske eventyr starter den 1 Juni 2022 med 3 fly om ugen og billetter koster fra 500 danske kroner fra Abu Dhabi og til Mattala. Foruden flybilletten fra Abu Dhabi til Mattala. En flybillet fra Europa og til Abu Dhabi sælger flyselskabet for helt ned til 200 danske kroner one-way.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *