3 Safari tips: Mød løverne i Afrika

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

At se løver i naturen – og måske endda mens de jager – betragtes af mange som højdepunktet på en safari. De to specialiserede afrikanske rejsebureauer Wilderness Safaris og Thanda Safari samt hotel- og restaurant sammenslutnigen Relais & Châteaux har givet os insider tip til den ultimative oplevelse af Afrikas løver.

Første tip: Busanga i Zambia

Busanga-regionen er på 28.000 hektar (samme størrelse som Langeland). Busanga er juvelen i Kafue National Park, der ligger i hjertet af Zambia. Landskabet er en mosaik med store græssletter. der bliver gennemskåret af floder og søer med palmeøer. Hertil kommer områder med sumpe. Disse forskellige habitater giver et usædvanligt rigt dyreliv med et stort antal zebraer og hjorte. Men også en rig bestand af løver, der giver en af de bedste safari-oplevelser i Afrika.

Wilderness Safaris har 2 lejre i Busanga: Camp Shumba og Busanga Plains Camp. Disse har åbent fra juni til oktober, hvilket giver gæsterne rig mulighed for at se de yndefulde katte fra land, vand eller luften. Safari gæsterne får tilbud at se løverne fra safaribiler, både eller luftballon. I de varmeste måneder vil Busanga-løverne lejlighedsvis søge op på lejrens terrasse eller op i træerne for at køle af.

(c) Wilderness Safaris / Dana Allen

Andet tip: Fotosafari i Kenya

Masai Mara i Kenya er et af de bedste steder at opleve de fascinerende løver i naturen og med egne foto opfange de spektakulære øjeblikke. Den intime Mara Plains Camp (medlem af Relais & Châteaux) ligger perfekt i parken og kan derfor tilbyder de bedste muligheder for at fotografere løver i deres naturlige omgivelser.

Lejren har gode guider og tilbyder ture i en safari-jeep, der er specielt designet til fotografer. Man kan også låne et professionelt Canon-kamerasæt, der består af et Canon EOS 5D Mark III med Canon 100-400mm og 24-70mm objektiv. Både amatørfotografer og de mere professionelle kan finde de gode motiver og det perfekte udstyr til deres livs billeder.

(c) Relais & Châteaux

Tredje tip: Hør løverne i Sydafrika

Alle kender det typiske brøl fra en løve og ved, at den høje “Roaaar” går gennem marv og ben. Men få ved, at dyrenes konge og dronning også har en lang række andre lyde i deres repertoire. Disse forskellige lyde spænder fra brummen, knurren og mjaven over til en række andre signaler, som beskriver løvernes sindstilstand men bruges også til at kommunikere med artsfæller.

Thanda Safari har derfor oprettet sit eget lydbibliotek for at dokumentere og analysere løvernes lyde. De mange forskellige lyde fra løverne er optaget i det 14.000 hektar store Thanda Safari vildt reservat på Sydafrikas østkyst.

Fotograf og safari-guide Christian Sperka siger: Om natten har du den bedste chance for at opleve det fulde spektrum af lyde fra en levende løve – selv i en afstand på op til otte kilometer kan de vilde katte høres.

Afrika kendere og safari elskere får også mulighed for at analysere optagelserne på lydbiblioteket, før de begiver sig up på en tur i bushen. Her vil man både kunne høre og se løverne.

(c) Christian Sperka

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Steffen og offentliggjort på vores tyske søsterside

Titelbild: (c) Wilderness Safaris / Will Burrard LucasHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *