3 skrabede business lounger i Bukarest

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Rejsende fra Rumæniens hovedstad, Bukarest, kan vælge mellem 3 lounger i lufthavnen. De er indrettet forskelligt, men har alle det samme sparsomme udvalg af mad. Selv den mest skrabede lounge i Københavns lufthavn virker i denne sammenligning som det rene luksus.

Henri Coanda lufthavnen ligger godt 16 kilomenter fra centrum i Bukarest, hovedstaden i Rumænien. Over de sidste 10 år er lufthavnen blevet moderniseret og udbygge, så den ikke længere er til at kende. Jeg husker den som nedslidt med en kedelig afgangshal, hvor man helst ikke ville bruge alt for megen ventetid. Det var i 2007. Men det er der nu lavet om på: Spændende butikker og et stor udvalg af cafeer og restauranter resulterer i, at tiden fra check-in til boarding går hurtigt. Så i dag er lufthavnen præsentabel og indbydende for de knap 11 millioner passagerer, der benytter den hvert år (statistik for 2016).

3 Business lounger

Lufthavnen har 3 business lounger, som alle drives af det samme  firma. Der er ingen aftaler med internationale kortudbydere som eksempelvis “Priority Pass”. Diners kortet giver heller ikke adgang. Man skal faktisk have en billet på Business Class, status hos flyselskabet loyalitetsprogram eller et af de dyre versioner af et Visa eller MasterCard udstedt af en rumænsk bank. De 3 lounger man kan vælge mellem er:

  • TAROM Business Lounge
  • MasterCard Business Lounge
  • En “navnløs” lounge, som jeg vil kalde “Visa Card Business Lounge”

Besøg i den “navnløse lounge”

Jeg besøgte den “navnløse lounge”, som ligger en etage højere end resten af afgangshallen. Loungen har en indbydende reception. Mens jeg var der, blev en gæst med Priority Pass afvist, så jeg spurgte om Diners Club gav adgang. Men det blev også benægtet. Den venlige receptionist fortalte, at man i denne lounge kun kunne komme ind med en billet på business class eller med et Visa kort. Derfor har jeg valgt at kalde den “Visa Card Business Lounge”, selvom den officielt ikke har noget navn.

Loungen har  et “sofa-afsnit”, med plads til omkring 25 gæster. Stolene er meget behagelige at sidde i, mens de små borde ikke er så bekvemme. Der er flere bordplader med forskellige niveauer, som gør det svært at bruge bordet til eksempelvis computeren og drikkevarer på samme tid. Jeg prøvede ikke sofaen.

Der er et større rygeafsnit med plads til 15 gæster. Desuden er der plads til omkring 20 gæster i det kombinerede arbejds- og spiseafsnit.

Mad og drikkevarer

Udvalget af madvarer er begrænset til kartoffelchips, salte jordnødder og vafler. Hertil kommer forskellige varianter af yoghurt. Nok noget af det mest sparsomme, jeg indtil nu har set. Jeg var en tur forbi en af lufthavnens cafeer og købte en kylling-sandwich, som jeg tog med op i loungen. Den kostede over 50 kroner, hvilket tydeligt viser, at prisniveauet er tilpasset rumæniens højere middelklasse og udenlandske gæster.

Der er et pænt udvalg af juice, men et meget begrænset udvalg af sodavand (Cola, Sprite og mineralvand). Dertil kommer øl, hvid- og rødvin.

Udvalget af spiritus er ikke overvældende – men det er muligt at smage de typiske standardvarer, hvilket for mig er helt OK.

Naturligvis er det også muligt at få en god kop kaffe, te eller chokolade.

Kort om de 2 andre lounger

Jeg ville kort tjekke de andre lounger i lufthavnen, så jeg besøgte “MasterCard Business Lounge”. Her kunne man komme ind med et MasterCard udstedt af en rumænsk bank, hvis det indeholder lounge adgang. Til gengæld ingen adgang for rejsende, der kun har et Visa kort. Og naturligvis adgang med en billet på business eller for rejsende med status. Udvalget af mad og drikkevarer er det samme, som i den første lounge. Men der er flere siddepladser.

Jeg blev modtaget af en meget serviceminded receptionist, som sagde, jeg gerne måtte gå omkring og tage billeder. Hun var nemlig blevet ringet op fra “visa-loungen”, som havde givet hende besked om, at jeg kunne dukke op.

Endelig gik jeg hurtigt forbi den sidste lounge: TAROM Business Lounge. Udvalget af mad og drikke var totalt det samme som i de to øvrige. Men rigtigt mange siddepladser.

Ingen aftale med SAS

SAS har ikke længere en aftale med loungerne i Henri Coanda lufthavnen – så rejsende på SAS Plus eller med et EuroBonus guldkort bliver snydt for at prøve faciliteterne. Men som det fremgår af beskrivelsen, går man ikke glip af meget.

Overblik

Pros

Det er gratis at benytte de 3 lounger og der er god plads

Cons

Ingen adgang med Priority Pass eller Diners (men det ville heller ikke give value for money). Meget skrabet udvalg af madvarer. Faktisk er caféerne afgangshallen meget mere tiltalende end de 3 business lounger.

Service

Comfort

Mad og drikkevarer

Generel Vurdering

Konklusion

Lufthavnen er blevet godt forbedret gennem de sidste 10 år. Udbuddet af mad og drikkevarer i cafeer og restauranter er blevet forbedre. Men serveringen i de nye business lounger er ikke blevet opgraderet. Det er stadig på samme niveau, som for 10 år siden. Man skal derfor ikke sætte næsen op efter luksus.

3.7

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *