5 gode rejsetips som alle forældre skal vide

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I denne artikel vil jeg dele 5 gode rejsetips, som alle forældre kan få nytte af. Det er samlet ud fra den samlede erfaring af Bonusfeber’s redaktionshold, dels som frekvente rejsende gennem mange år, og dels som forældre, der flere gange om året har børn med på rejse.

Da jeg blev forældre for første gange fandt jeg ud af, at der ikke findes en “grundbog” for forældre, man lige kan slå op i. Der findes helt korrekt mange bøger som kan guide og give gode råd, men ikke noget der giver “grundbogen”. Så det var ud og spørger familie, venner og bekendte om deres gode råd og så derfra danne sig egne erfaringer ved at prøve det. Her 2 år senere kan jeg kun sige at dette lykkes.

Det samme gælder for flyrejser med børn. Jeg stod i samme situation første gang vi skulle afsted med vores søn. Jeg har rejst lagt over gennemsnittet de sidste 10 år og vidste alt hvad der skulle til for at rejsen blev så god som mulig – blot ikke med et barn på slæb…. Så det var tilbage til (næsten) nul. Ud og spørger familie, venner og benkendte for råd. Søgen på internettet blev det også til. Der er mange gode informationer, men som med det at blive forældre er der ingen “grundbog”. Min helt egen konklusion var at de gode råd er gode, men ens barn reagere altså ikke som alle andre.

Derfor er det første jeg erkendte, at jeg måtte lære at spotte min søns reaktionsmønster. Det lærte vi på den hårde måde, da vi skulle en tur til USA via Toronto. Det var en perfekt planlagt tur, da det hele passede med hans soverutine. Så vi tog afsted ved middagstid, lige til at han skulle sove og vi ville være fremme således at han kunne sove igen, trods de 6 timers tidsforskel. Resultatet af turen var at han var alt for interesseret i det at flyve og endte med kun at sove 45 minutter på hele turen. Han kunne ikke falde til ro, og ville være med til det hele. Så det var et hold trætte forældre der ankom til hotellet efter 9-10 timers rejse. På denne tur lærte vi at spotte reaktionsmønsteret og allerede på hjemturen gik det meget bedre og han sov godt 5 timer.

Så dette var udgangspunktet for de 5 rejsetips, som jeg nu vil dele i håb om, at det med at rejse med børn, ikke er noget man undgår. For det behøver ikke at være besværligt. Det hele gælder jo om at så længe børnene er glade, så er forældrene det også.

1. Tag eget og kendt underholdning med

Det første råd er at tage eget og kendt underholdning med på turen. Så find det som du ved virker hjemme eller på bilturen. Det vil også virke på flyturen og får børnene til at falde til ro, da de kan genkende det. Så plejer I at se Peter Plys inden I skal sove, så er det også en god ide, at bruge dette på turen. Genkendelse er godt og skaber tryghed.

Det samme gælder med det at pakke til turen. Så snart børnene er en 2-3 år, så vil de sagtens kunne deltage i at pakke en lille taske med de ting som de gerne vil have med at bøger, legetøj, sovedyr osv.

En sidste ting som jeg haf haft gode erfaringer med, er at pakke små pakker ind til turen. Disse små pakker kan så tages frem efter behov. På denne måde er der altid lidt nyt for børnene og det holder dem aktiveret. Det kan være alt fra rosiner, frugtstænger og til lidt nyt legetøj.

2. Mød ikke så tidligt op i lufthavnen som muligt

En af de ting, som jeg har mødt flere gange er, at vi skulle komme så tidligt som muligt ud til lufthavnen. Dette for at give tid til at børnene kan tilpasse sig og ikke stresse igennem. Det er helt korrekt at man ikke skal stresse igennem sikkerhedskontrollen og ud til gaten, men find den rette tid I behøver for at gøre det hele i ro og mag. Tænk over at rejsen begynder når I forlader hjemmet, og at I derfor også kan blive trætte inden I forlader Danmark.

Derfor kig på afgangstidpunktet på afrejsedagen og check for forsinkelser. På den måde har I god tid til at komme igennem lufthavnen og ingen af jer bliver trætte inden afgang.

Ved selve start af flyvningen for at undgå trykken for ørerne er amning godt. Ellers er det igen det som dit barn er vant til at spise af små snacks. Vi bruger fx. tørret frugt og frugtstænger hjemme om eftermiddagen og aften. Så det samme har vi med til start og landinger. Igen er det kendt og det spises med velbehag og vi har undgået trykken for ørerne.

3. Pak nu kun det nødvendige og slip for at slæbe

Husk også kun at pakke det helt nødvendige i den bagage I vil tage med op i flyet (og i det hele taget med på rejsen). Jeg har set mange forældre slæbe sig halvt ihjel med “carry on” bagage. Så være helt konkret med hvor meget legetøj der skal med og hvor mange bleer der er behov for. Det meste kan være i den bagage som checkes ind. Derudover kan det meste også købes på destinationen, og man slipper for at slæbe det med på turen. Det hele giver overskud for begge forældre. Overskud der kan bruges på børnene og det kan mærkes.

4. Vær ikke bange for at spørge om hjælp

Når du er ombord på flyet, så vær ikke bange for at spørge om hjælp. Det er her at det gælder at sålænge børnene er glade, så er forældrene det også – samt resten af kabinen. Så personalet vil ofte gøre ret meget for at hjælpe til med alt fra kogt vand til babymaden, en bolle fra maden, til legetøj. Ofte vil de også hjælpe til hvis man rejser alene og skal på toilettet – især dem som er forældre selv. Så vær ikke bange for at spørge om hjælp, da det kan give lidt ekstra overskud.

5. Backup planer og rejseudstyret

Der vil på et tidspunkt ske forsinkelser og eventuelle aflysninger. Så derfor planlæg med dem, så du er forberedt. Er det på ferie af længere varighed, så sørg for at du har et par dage fri, når du kommer hjem. På den måde er der luft og det giver overskud i tilfælde at noget uventet sker. Går alt efter planen, så har man også tid, når man kommer hjem inden hverdagen igen begynder.

Når det gælder rejseudstyret, så er det med at tænke sig lidt om. Igen gælder det om at kunne håndtere det let og ude at skulle ligne et pakæsel. Så vælg en god, men billig rejseklapvogn (af paraplytypen), som kan klappes helt sammen og dermed tages med helt ud til gaten. At den skal være billig er fordi den vil blive behandlet hårdhændet. Så går noget i stykker, bliver man ikke så irriteret over dette, og kan bedre gå ud og købe en ny.

Til bagagedelen skal det være noget som er let at bære på eller med trolley’s med gode hjul. Tænk over at det skal kunne håndteres igennem en lufthavn og ud i taxi, busser eller toget. Så gode duffelbags og trolley’s er sagen. Jeg finder en kombination af disse det bedste. Så jeg har altid to trolley’s med op i flyet og så duffelbags som check in bagagen. På denne måde har vi masser af plads til alt hvad der nu skal med, samt muligheden for at pakke således at bliver noget af bagagen væk på vejen, så har vi noget at starte på i de trolley’s vi havde med i flyet. Igen giver det overskud i en lidt ærgelig situation.

Konklusionen

De 5 ovenstående rejsetips er bestemt ikke raket videnskab. Det er blot gode tips at huske på, når man skal rejse med børn. Skulle det hele samles til et godt råd, så er det at rejse på en måde, hvor man hele tiden har overblikket og dermed overskudet. Dette overskud gør at børnene helt naturligt slapper mere af, og dette gør at alle på rejsen får en bedre tur.

Jeg håber at alle kan få gavn af disse tips og er der andre gode tips, så håber jeg I vil skrive den i en kommentar til denne artikel herunder. På den måde kan vi blive bedre til at rejse med vores børn til alles glæde.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *