Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
SAS lancerer Charles Heidsieck som ny champagne i Business Class. Den erstatter Henriot, som har været fast på menuen i 10 år.
At SAS har valgt at skifte til champagnen Charles Heidsieck Brut NV er for at kunne tilbyde en ny champagne, som kan bruges i det svære miljø et fly er.
Elisabeth Engelsen Ellqvist, VD på Provinum oplyser at:
Det er vigtigt at sikre en champagne som er kompleks nok til at kunne klare sig i 10.000 meters højde.
Elisabeth Engelsen Ellqvist forsætter med at beskriver champagnen således:
Denne cuvée består af 40% vin med en gennemsnitsalder på 10 år. De resterende 60 % er i denne Non Vintage (NV) med en alder på 2008.
Det er er forsat en champagne af typen “Brut”. Det er dermed forsat den “tørre” udgave, som SAS serverer.
Hvad siger du til at SAS skifter champagnemærke?
Lidt baggrundsviden om Charles Heidsieck:
Charles Heidsieck er født i 1822 af Charles-Henri Heidsieck og Emilie Henriot. Han grundlagde sit første vinhus i en alder af kun 29 år. Han rejste til USA for at lancere sin champagne og fik derfor hurtig tilnavnet “Champagne Charlie”. Han blev under den amerikanske borgerkrig i 1862 anklaget for at være en fransk spion. Abraham Lincoln talte positivt for ham og fik ham frigivet igen. Efter forsat mange vanskelige udfordringer lykkedes det ham, at få lavet sin champagne og fortsætte sin ambition om at skabe en verdensklasses champagne.
Det er firmaet Provinum Vinhandel som er leverandør af denne champagne til SAS. Læs hele pressemeddelsen her.
Henrik Olsen siger
Nogle der har smage denne nye champagne SAS har lanceret i dag?
Vivino siger:
View attachment 5255
Det er super – gerne med et par billeder til "smagstesten" her i denne tråd 🙂
Og nye glas?
Det er da gode nyheder.
Personligt var jeg umiddelbart ikke særlig positiv til at skifte Henriot 2007 ud. Synes det var et super godt træk af SAS at have en vintage som deres "signature" champagne – og ikke mindst rigtig god branding at man kun kan få den årgang ombord hos dem.
Forstår naturligvis også at 2007 årgangen ikke kan vare for evigt og at den må skiftes ud på et tidspunkt. Men det er umiddelbart langt mindre "sexet" i min verden at have en ret mainstream champagne end "sin egen" årgang.
Når det er sagt, så er jeg meget positiv overfor en lidt mindre tør champagne. Jeg er ikke stor fan af de meget tørre champagner og synes ofte det er misforstået at servere dem til mange ting. I virkeligheden havde jeg gerne set en demi sec som velkomstdrink, men det er nok bare mine feminine smagsløg 😉
Jeg indtil det modsatte er bevist, så tager jeg det som et positivt tegn at den ikke er så tør – og er sikker på at det ikke er noget dårligt valg SAS har lavet. Når man kender manden som tager beslutningerne, så ved han ihvertfald hvad god kvalitet drejer sig om. Havde hørt rygter om at de ville gå efter Piper Heidseick – og ikke at den er direkte dårlig, men det ville have været mange trin ned af stigen. Så sammenlignet med den, så er valget slet ikke så dårligt.
Men nu er det sjældent pga champagnen jeg vælger flyseskab – og skal jeg være helt ærlig, så betyder det ikke særligt meget for mig. Det er trods alt ikke pga champagnen jeg sidder mange timer i et fly 😉
I virkeligheden er det vel begrænset hvor stor en champagne man behøver når den skal drikkes midt i boarding og passagerer som pakker rullevogne i overhead bins samtidig med at de serveres i glas som slet ikke er beregnet til champagne.
Personligt ville det betyde meget mere for mig, hvis SAS ville skifte de halvkedelige rød- og hvidvine ud på menukortet – for dem synes jeg faktisk har været langt mere skuffende den seneste tid. jeg ville endda drikke en Piper Heidseick uden at brokke mig, hvis de kunne servere nogle gode rød- og hvidvine istedet 😉
Måske vi skulle overveje en Champagne tråd… hvor vi kan poste billeder og vurdere flyselskabernes (og loungernes) champagne udvalg… lidt i stil med øltråden.?
@Michael Wahl – du starter da bare en tråd…