Aeroflot køber 100 nye fly

Aeroflot

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Aeroflot Russian Airlines har annonceret, at de ønsker at fornye flåden betydeligt. Det russiske nationale flyselskab vil købe 100 nye passagerfly.

Tidligere i ugen indgik Aeroflot en aftale om køb af 100 fly af typen Sukhoi Superjet 100. Det russiske statslige United Aircraft Corporation vil levere det første fly allerede i år. Leveringen fortsætter til 2026. Det blev annonceret under Eastern Economic Forum under den russiske præsidents opmærksomme øje.

Superjet 100

Superjet 100 bliver betegnet som et next generation regional jetfly af det russiske statsejede selskab. Virksomheden lover den bedste komfort for passagerer og besætning om bord. Flyene er også mindre belastende for miljøet end sine forgængere. Dette skyldes primært motorene, der bruger mindre brændstof end ældre modeller.

Et Superjet i Aeroflot livery stiger til vejrs (Billede: United Aircraft Corporation)
Et Superjet i Aeroflot livery stiger til vejrs (Billede: United Aircraft Corporation)

Superjet 100 flyene vil blive konfigureret i et to-klasses konfiguration: Business Class og Economy Class. Der vil være 12 pladser i business class og 75 i economy. I alt er der tyve rækker. Økonomi har en 3-2 opstilling, mens Business Class har en 2-2 opstilling. Aeroflot har allerede 49 fly af typen Superjet 100 fra United Aircraft Corporation. Flyselskabet har fløjet med denne type fly siden 2011. Flyene indsættes på korte og mellemstore ruter. Den maksimale rækkevidde af denne type Superjet er 2.400 kilometer. Flyene bruges på ruter til, blandt andet Belgorod, Nizhny Novgorod, Orenburg, Perm, Saratov, Sochi, Syktyvkar, Tyumen og Chelyabinsk. Superjet flyene bliver også indsat til internationale destinationer som Dresden, Vilnius, Göteborg, Bukarest, Zagreb, Ljubljana, Riga, Sofia og Tivat.

Nedenfor kan du se den nuværende sædeinddeling. Det er ikke blevet annonceret, om de nye fly får et andet layout. Forholdet mellem Business Class og Economy forbliver i det mindste vedligeholdt.

Sædeinddeling på et Superjet 100-95B (Kilde: Aeroflot)
Sædeinddeling på et Superjet 100-95B (Kilde: Aeroflot)

Flåde

Aeroflot har i øjeblikket 49 Superjet-fly. Yderligere 100 vil blive tilføjet til dette i den kommende periode. Det gør den gennemsnitlige alder for den allerede unge flåde endnu lavere. Udover fly fra det statsejede United Aircraft Corporation har det russiske selskab også fly fra Airbus og Boeing. Aeroflot flyver to gange dagligt med et Airbus 320 fra København til Moskva. Hvis du vil prøve et Sukhoi Superjet, kan du prøve Brussels Airlines fra København, som flyver med Superjet fly på et antal afgange. Aeroflot har det største antal russisk fremstillet fly verden over. I 2026 vil det være 100 mere.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Christian fra vores søsterside Insideflyer.nl.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *