Air Canada åbnede ny rute til Montreal

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Københavns Lufthavn fik den 2. juni en langdistancerute mere, da Air Canada åbnede endnu en rute fra Danmark. InsideFlyer var med på den første flyvning.

Air Canada har i mange år fløjet mellem København og Toronto. Herudover planlagde selskabet at flyve mellem København og Montreal før pandemien. Ruten nåede dog aldrig at starte op.

Montreal-København blev dog ikke opgivet, og 2. juni 2023 startede Air Canada den længe ventede rute mellem den danske hovedstad og den fransktalende by i Quebec.

Selskabet vil den kommende sommer herved have 10 ugentlige afgange fordelt ligeligt mellem Montreal og Toronto.

Check-in, security og lounge

De to ruter fra Københavns Lufthavn har afgang med fem minutters mellemrum (på de dage hvor begge ruter afgår), og der var derfor mange Air Canada check-in skranker åbner.

Jeg har et guldkort fra SAS og kunne derfor bruge priority check-in. Køen til economy check-in var dog meget kort og så ud til ikke at tage mere end fem minutter.

Air Canada check-in

Jeg havde også adgang til fast track og var igennem security på under fem minutter. Herefter fik jeg en kop kaffe i SAS Gold Lounge inden jeg gik mod paskontrollen og gaten.

Indgang til SAS Lounge i Københavns Lufthavn

Arrangement i gate

Dagens afgang var fra C39, der er den næstsidste i C-fingeren. Der var pyntet op med bannere og balloner, og der var ingen tvivl om at Air Canada denne dag åbnede ny rute til Montreal.

Før boarding var der taler fra repræsentanter fra Københavns Lufthavn, Air Canada og den canadiske ambassade. Ruten blev herefter officielt åbnet ved at klippe det røde bånd. Inden afgang blev der også budt på juice, milkshakes og burgere.

Det røde bånd klippes

Afgang fra København og kabinen

Air Canada vil flyve ruten med deres 787-9 Dreamliner fly, der er indrettet med 30 business class sæder, 21 premium economy sæder og 247 economy sæder. Jeg havde på deres afgang et sæde bagerst i flyet i economy.

Dagens afgang med rutenummeret AC827 var en del forsinket grundet tordenvejr i Canada, der havde forsinket flyet tidligere. Boarding blev gjort i zoner, og med et et Star Alliance Gold Card kunne jeg gå ombord i zone 2. Med boarding afsluttet kom vi afsted med halvanden times forsinkelse.

Boarding foregik i zoner

Service ombord

Turen tager cirka syv timer og undervejs er både mad og drikkevarer inkluderet.

Første servering kom efter cirka en time, og der var et valg mellem en ret med kylling eller en pastaret. Hertil salat, brød, smør og en brownie.

Vegetarisk hovedmåltid (forudbestilt)

Jeg havde forudbestilt et vegetarisk måltid, der bestod af en ret med ris og linser. Det smagte ret godt, og da jeg stadig var sulten bagefter, spurgte jeg om jeg kunne få en pastaret også. Det var ikke noget problem, da der var flere tilbage.

Almindeligt hovedmåltid

Til måltidet fik jeg en øl og en tomatjuice. Der var også mulighed for sodavand, vin og spiritus. Kabinepersonalet kom herefter rundt med kaffe og the. Alt i alt et godt måltid.

Canadisk øl og tomatjuice

Cirka halvanden time før landing blev der serveret en lille snack med drikkevarer til. Min bestod at en butterdej med kikærter. Til dem der ikke havde forudbestilt stod valget mellem kylling eller grøntsager, som også var i en butterdej.

Inflight Entertainment

Air Canada har et af de bedre IFE-systemer jeg har prøvet. Der er et stort udvalg mellem film, serier og musik. Herudover er det også mulig at spille spil. Man kan også se oplysninger om ankomst og videre rejse, samt Air Canada destinationer.

Flyet er ikke udstyret med kameraer, men man kan på kortet vælge mange forskellige visninger som rute, følg-flyet, 360 grader, højre/venstre vindue og cockpit.

Ankomst i Montreal

Syv timer efter afgang fra Københavns Lufthavn ankom vi til Montreal. Immigration foregik gnidningsfrit, men da jeg skulle have aktiveret min arbejdstilladelse tog det alligevel lidt over en time. Jeg kom dog igennem.

Min bagage var checket-in til Toronto, som var min slutdestination. Jeg skulle derfor kun bekymre mig om security før jeg var klar til min videre rejse.

Frekvenser

Ruten til Montreal vil blive fløjet fem gange ugentligt i hver retning på disse frekvenser

AC826 – Montreal – København. Afgang 18.00 / Ankomst 7.00.

Onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

AC827 – København – Montreal. Afgang 12.20 / Ankomst 14.00.

Mandag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Air Canada vil fortsætte med at flyve til Toronto fem gange ugentlig, som suppleres af SAS, der fortsætter med sommerruten til Toronto.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *