Air Lingus ønsker at tiltræde transatlantisk Oneworld joint venture

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air Lingus, det irske nationale flyselskab med hjemsted i Dublin, ønsker at deltage i den transatlantiske Joint Venture mellem Oneworld selskaberne. Denne Joint Venture består nu af American Airlines, British Airways, Finnair og Iberia.

Air Lingus blev overtaget af International Airlines Group (IAG) i 2015. Gruppen ejer også British Airways og Iberia, så det er i sig selv ikke overraskende, at de vil tilføje det irske flyselskab.

For nylig har de virksomheder, der nu er i Joint Venture samarbejdet og Aer Lingus, indgivet en ansøgning til det amerikanske transportministerium (DOT). Anmodningen er indsendt vedrørende antitrustimmuniteten netop med hensyn til dette joint venture samarbejde. Du kan læse hele ansøgningen her.

I øjeblikket er der ofte billige priser fra Dublin til Nordamerika på grund af den stærke konkurrence på ruterne. Forventningen er, at dette ikke længere vil være tilfældet, hvis Joint Venture bliver godkendt.

Endnu ikke medlem af Oneworld alliancen

At Air Lingus bliver en del af Joint Venture samarbejdet siger ikke noget om selskabet bliver medlem af Oneworld-alliancen. I øjeblikket er der ikke offentliggjort nogen information heromkring.

Det er dog muligt at bestiller rejser på point mellem de forskellige programmer. For eksempel kan du med British Airways Avios få relativt billige flyrejser til USA.

 

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Kilian fra vores søsterside Insideflyer.nl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *