airBaltic skriver kontrakt på 60 ekstra fly af typen Bombardier CS300

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskabet airBaltic offentliggjorde i går at de køber yderlige 30 fly af typen Bombardier CS300 med en option på yderlige 30 fly.

Det er en samlet ordre på 5,9 milliarder US dollars set ud fra listepriserne for de 60 fly. Det er dog helt sikkert at airBaltic ikke har betalt denne pris for flyene, da det er normalt at opnå en vis rabat for disse store ordre. Det sikre nemlig produktionslinjerne at ordrebøgerne er godt fulde.

Det er i forbindelse med airBaltic‘s nye forretningsplan “Destination 2025” at denne ordre på nye fly blev lavet. Ordre skal støtte at airBaltic skal ekspandere deres rutenet i alle de 3 baltiske lande med ruter til de store europæiske byer.

airBaltic er derfor endnu et flyselskab som fokusere på en enhedsflåde. Vi har tidligere set SAS melde ud at de også vil gik efter en enhedsflåde. Det er en af de centrale ting for at kunne sænke omkostningerne. Dette er også set på de mest succesfulde flyselskaber i Europa i dag. airBaltic fik deres første fly af modellen leveret den 28. november 2016.

Martin Gauss, som er Chief Executive Officer ved airBaltic siger at:

Som en tidlig køber af C Series tog vi en investering i fremtiden. Vi fokuserer på avanceret teknologi som medvirkende faktor til vores “turnaround” plan. Flyet er det mest effektive single-aisle fly på markedet i dag, hvor vi allerede har kunne dokumentere en besparelse på mere end 22%. Med denne nye aftale, så har vi nu en moderne flåde på vej, som tæller op til 80 Bombardier CS300.

Fred Cromer, som er President, Bombardier Commercial Aircraft udtaler

airBaltic er vores launch kunde og denne nye ordre viser af vores C Series er den helt rigtige fly for mange flyselskaber.

De første fly fra denne nye ordre vil komme i 4. kvartal 2019.

Den nuværende airBaltic flåde er en blanding af følgende fly:

  • Boeing 737-300
  • Boeing 737-500
  • Bombardier CS300
  • Bombardier Q400

Så med den nye enhedsflåde bliver det interessant at følge hvordan airBaltic løbende vil afhænde de andre fly i deres flåde.

Du kan læse hele pressemeddelsen fra airBaltic her.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *