Scandic stopper brugen af plastiksugerør og -cocktailpinde på alle sine hoteller

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Scandic har besluttet at stoppe brugen af plastiksugerør og -cocktailpinde på alle sine hoteller af miljømæssige hensyn.

Der er igen kommet mere fart på de miljømæssige tiltag nu hvor økonomien er i forsat fremgang. Derfor er det godt at se at de store virksomheder løbende kommer med tiltag på dette område. Det kan helt sikkert blive et konkurrenceparameter for nogle at virksomhederne er helt fremme med deres miljømæssige tiltag.

Lene Bjurner, Scandics direktør for HR & Sustainability udtaler her til morgen i en pressemeddelse om Scandics nye tiltag:

Som en del af vores bæredygtighedsarbejde vil vi nu fjerne alt engangsmateriale i plastik. Det indebærer, at vi i alt fjerner vi 1,3 millioner plastiksugerør og 120.000 plastikcocktailpinde årligt. Videre erstatter vi plastiklågene på vores take-away-kaffe med låg, der biologisk nedbrydes i naturen.

Plastikaffald er en af klodens største miljømæssige udfordringer. Forskellige organisationer verden over har estimeret, at der er mere end 150 millioner tons plastik i verdenshavene. Ifølge en undersøgelse af UK Government Office for Science forventes mængden af plastik i verdenshavene at tredobles mellem 2015 og 2025.

Lene Bjurner forsætter:

Det er et lille, men vigtigt skridt for os, at vi nu udfaser vores plastiksugerør og -cocktailpinde. Scandic har i 25 år arbejdet dedikeret med bæredygtighed. Eksempelvis var vi først til at introducere ideen ’hæng dit håndklæde op’, hvilket appellerer til, at vores gæster kan bruge håndklædet mere end en enkelt gang. Siden 1996 har Scandic-koncernen nedbragt CO2-udledningen med mere end 60 procent. Scandic har som mål, at vi i 2020 vil være den hotelkæde, der har den laveste CO2-udledning.

I stedet for plastiksugerør og -cocktailpinde vil Scandic se på at tilbyde andre miljøvenlige alternativer i sine barer og restauranter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *