Airbus BelugaXL snart klar til første flyvning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det første BelugaXL transportfly baseret på en Airbus A330-200 har netop gennemgået en Ground Vibration Test, som er nødvendig før det kan tage på den første flyvning i sommeren 2018.

Til transport af de mange dele fabrikeret rundt omkring i Europa har Airbus en flåde bestående af fem A300-600ST Super Transporter fly, som kan transportere sektioner af kroppen og færdige vinger. A300-600ST er et modificeret A300-600 fly, som kan transportere 37 tons over en afstand på 900 nautiske mil (1.667 km).

Den nye BelugaXL generation af transportfly er baseret på en A330-200, hvor man genbruger mange komponenter og udstyr. Den første af fem BelugaXL vil flyve i sommeren 2018 og gå i drift i 2019.

I en tidligere artikel, kan man se hvor Airbus bliver bygget rundt omkring i Europa.

Formålet med testen er, at måle flyets dynamiske opførsel og bekræfte teoretiske modeller under forskellige omstændigheder, som for eksempel manøvrering, flyvning i stærk vind og landing.

Testen af BelugaXL blev udført af det franske aerospace laboratorium ONERA i samarbejde med det tyske aerospace center DLR. I testen som varede i otte dage anvendte man flere hundrede accelerometre, mens flyet var stimuleret med eksterne vibratorer.

Foto og kilde: AirbusHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *