Alaska Airlines kommer ikke med i OneWorld i år

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Alaska Airlines vil trods de tidligere planer og udmeldinger alligevel ikke blive optaget i Oneworld-alliancen i år. Så sent som i juli var planen at afslutte optagelsen inden udgangen af 2020.

Vi har tidligere skrevet om, at Alaska Airlines skulle optages i Oneworld i år. Alliancen er verdens 3. største efter Star Alliance og SkyTeam. Den har bl.a. medlemmer som: American Airlines, British Airways, Finnair, Qatar Cathay Pacific, Canadian Airlines og Qantas.

Alaska Airlines optages først i 2021

Som tingene ser ud, vil selskabet blive optaget i Oneworld-alliancen i første kvartal af 2021. Der er ikke meldt noget ud, om årsagen til denne forsinkelse.

I juli i år modtog Alaska den officielle invitation til at blive medlem af Oneworld. Dengang ønskede Alaska, at processen skulle afsluttes så hurtigt som muligt. Dette blev også begrundet i selskabets allerede eksisterende samarbejde med American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Qantas, Finnair og Japan Airlines.

Alaska Airlines har allerede et intensivt samarbejder med American Airlines. American Airlines udvider antallet af destinationer fra Seattle betydeligt og flyver nu derfra til eksempelvis London, Bangalore og Shanghai. Dette er vigtigt for Alaska Airlines, som også har mange ruter til Seattle.

Loyalitetsprogrammet Mileage Plan

Hvis du undrer dig over, hvorfor du skal bruge tid på et flyselskab, der overvejende fokuserer på den amerikanske vestkyst, er svaret Alaskas loyalitetsprogram: Mileage Plan.

Mileage Plan er et rigtigt godt loyalitetsprogram. Dels har der været nogle meget fordelagtige muligheder for at indløse point. Det store spørgsmål er dog, om disse vil blive bevaret, når Alaska bliver fuldt medlem af Oneworld. I øjeblikket har Alaska en separat pristabel for indløsning af point hos hver partner. Spørgsmålet er naturligvis om dette vil fortsætter. Det er også tvivlsomt, om Alaska Airlines stadig vil tilbyde muligheden for at bruge point til at købe bonusrejser hos flyselskaber, der ikke er med i Oneworld.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores britiske søsterside.

Foto kreditering: Alaska AirlinesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *