Anmeldelse: Air France Lounge, Charles de Gaulle 2F

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air France loungen i terminal 2F er behagelig og giver den travle forretningsrejsende mulighed for at få en let frokost og lidt arbejde fra hånden.

Loungen ligger i stueetages i lufthavnens terminal 2F, der udelukkende bruges til afgange til destinationer indenfor Schengen. Dér holder terminales cafeer og restauranter også til, mens førstesalen udelukkende bruges til gates og venteområde for de rejsende passagerer.

Der er fin skiltning til loungen. Det er også nødvendigt, da indgangen ligger for enden af terminalen, lidt skjult bag rulletrappen, der tager gæsterne op til de forskellige gates.

Loungens indretning

Receptionen var bemandet med 3 personer, som hurtigt og effektivt registrerede mig. Da jeg ankom ved 10-tiden, var der masser af plads i loungen. Der kan vel være omkring 120 gæster – men jeg gætter på at mindre end en tredjedel af stolene var optager. Da jeg to timer senere gik op til flyet, var der ikke siddepladser til alle.

Desværre sad gæsterne meget spredt, så det var ikke muligt at tage et billede af loungen uden at få flere personer med på fotoet. Loungen har et spiseområde ved buffeten, hvor man kan nyde maden og drikkevarerne ved nogle cafe-borde.

Man sidder godt i loungens stole.

Loungen er delt op med skillevægge, så gæsterne sidder i smågrupper. Det er meget behageligt. Der er et lille bord mellem hver af de gode lænestole og en stikkontakt i væggen bag hver stol. Du har altså gode muligheder for at få strøm til din smartphone, computer eller tablet.

Reolen med det store udvalg af franske aviser. Foto: Henry Jørgensen

Loungen har et stort udvalg af franske og engelsksprogede aviser og magasiner. For at lette søgningen står de franske aviser i en reol, mens de udenlandske står i en anden.

Loungens personale er flinke til at fylde buffeten op, ligesom brugte tallerkener, kopper og glas samles hurtigt ind. Det får simpelthen ikke lov til at stå på bordene.

Drikkevarer

Hvis tørsten melder sig, har loungen det normale udvalg af vand. Køleskabet er fyldt med små 1,5 cl dåser med forskellige produkter fra Coca Cola (Coke classic, Coke Zero, Sprite etc), ligesom man har Evian på flaske. Hertil kommer juice – og naturligvis kaffemaskinerne, hvor du kan lave en kop frisk kaffe på nymalede bønner. Det lykkedes dog ikke at finde mineralvand med brus.

Loungen har et lille udvalg af vin. Den hvide er lagt på køl, mens den røde står klar i stuetemperatur.

En portvin har sneget sig ind på hylden med den franske spiritus

Naturligvis har gæsterne mulighed for at nyde et glas alkohol. Gode franske produkter: Pastis (Ricard), pærebrændevinen Poire William, Cognac (Hine Homage) og Armagnac fra Chateau Laubade. Foretrækker du et glas portvin, står flasken klar.

Hylden med de velkendte importerede produkter har fået besøg af den fransk producerede whisky Bellevoye. Dermed har gæsterne fine muligheder for at få et glas af deres foretrukne drink.

Buffeten

Buffeten skifter over dagen. Indtil kl. 11 serveres morgenmad. Fra 11.30 står frokosten klar. Du kan let stille sulten med fisk, kylling, pate og salami samt et udvalg af grøntsager.

Du finder både friskbagt brød samt et glutenfri alternativ i plastik emballage.

Der skal naturligvis heller ikke mangle en desert til at runde frokosten af.

Hvis du får dårlig samvittighed af at spise desert kagerne, kan du i stedet for lade dig friste af frugtkurven med ferskner og bananer.

Salgsvarer

Loungen giver også gæsterne mulighed for at købe lidt fra udstillingerne bag glaslågerne. Der er naturligvis forskellige flymodeller og legetøjsfly med Air France logo. Du kan også blive fristen af en lille taske til den bærbare.

Konklusion

Air France har en lille hyggelig lounge i terminal 2F i Charles de Gaulle lufthavnen i Paris. Der er et pænt udvalg af lette frokost retter, som efterspørges af den travle forretningsrejsende på farten. Loungen ser ud til at være meget populær – og derfor kan det somme tider være svært at finde en siddeplads. Men det skal naturligvis ikke afholde dig fra at kikke indenfor i åbningstiden fra 5.30 til 22.00. Du kan jo være heldig, at finde en stol.

Vi har tidligere anmeldt andre Air France lounger i Charles de Gaulle.

Loungen i Terminal 2E er anmeldt her
Loungen i Terminal 2G er anmeldt her

Alle foto er taget af artiklens forfatter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *