Anmeldelse: Delta One business class fra Amsterdam til Seattle

Delta A330

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I starten af året, skulle jeg til Vancouver med mit arbejde. Eftersom min arbejdsgiver kun køber de billigste economy class billetter, fløj jeg med KLM og Delta fra Billund over Amsterdam og Seattle til Vancouver. Denne anmeldelse omhandler rejsen fra Amsterdam til Seattle.

Delta flyver hver dag, 7 dage om ugen, 2 gange om dagen til og fra Seattle fra Amsterdam. Det er den eneste destination som udelukke beflyves af Delta, uden en tilsvarende KLM afgang. Derudover flyver Delta også til Boston, Portland, OR, og Detroit. Flyvninger til Seattle bliver udført med et A330 fly. Morgenafgangen med et A330-300 og eftermiddagsafgangen med et A330-200.

Begge udgaver er udrustet med Delta’s nyeste kabine. Den A330-300 som jeg fløj med, har 219 Main Cabin sæder (economy class), 40 Delta Comfort+ sæder og 34 Delta One sæder.

Delta One er Delta’s business class. Alle langdistancefly er udstyret med sæder der kan lægges helt flade. På alle A330 er sæderne opstillet i et såkaldt “herringbone” format, som betyder at alle sæder har direkte adgang til midtergangen. Denne opstilling søger også for øget fornemmelse af privacy.

Jeg var fløjet fra BLL til AMS tidligere på dagen og min afgang fra AMS til SEA var kl. 9:50. Flyvningen skulle vare over 10 timer og jeg kunne godt tænke mig at afprøve Delta One produktet. Men, min chef ville ikke betale for business class. Jeg skulle altså selv finde ud af at få en opgradering. Jeg var ankommet på Schiphol lufthavnen i god tid, og ville prøve at få en Day-of-Departure opgradering. Det lykkedes mod 47.500 miles. En ordentlig mænge miles, men det var også en lang flyvning og Delta’s bedste business class produkt. Jeg kunne også få sæde 8J, altså ved vinduet. Plus, man har kun et liv. Go for it! Jeg var helt op i den 7. himmel!

Boarding

Efter lidt mad i KLM lounge 52, var jeg ved gaten i god tid. Flyet stod klar og det var godt fyldt op i gateområdet. Jeg kunne stige ombord som en af de første. Der var rigelig plads til at lægge min kuffert på bagagehylden. Jeg blev hilset velkommen af en lidt ældre amerikansk flight attendent, som ønske mig en god morgen med et smil. Hun tilbød mig et glas champagne eller appelsinjuice. Selvom klokken ikke havde slået 9 om morgenen endnu, tog jeg gerne imod champagnen. Den smagte dejlig og mit glas blev enda opfyldt igen. Jeg blev også overrakt menukortet.

Delta One business class fra Amsterdam til Seattle

Man sidder godt på sædet, men det kan tage lidt tid før man har fundet den rette indstilling. Sædet er også udstyret med massagefunktion, som er dejlig. Der blev også uddelt amenity kits med de sædvanlige ting som ørepropper, øjenmaske, tandbørste og tandpasta, en kam og håndcreme. En af ulemperne af sædet er at man ikke kan komme ud når bordet er foldet ud. Der er heller ikke meget plads til opbevaring, og mine ting lå løst på bordet. Der var ret meget turbulens på vejen, som betød at jeg hele tiden skulle samle mine ting op igen.

Delta One

Delta har et fremragende underholdningssystem. Skærmen er ret stor og har en høj opløsning. Skærmen kan betjenes direkte som touchscreen eller med fjernbetjeningen. Indholdet er overdådig og sikrer masser af underholdning undervejs. Jeg kunne dog godt ønske mig muligheden at afspille film og serier med engelske undertekster. På den ene side er det mere afslappende at se, men på den anden side var hovedtelefonerne ikke særlig støjdæmpende.

Forplejning

Kort efter take-off startede frokostservicen. Den føromtalte flight attendant betjente gangen på venstre side af flyet og en mandlig kollega tog sig af højre side. Han var virkelig venlig og forsøgte ihærdig at få alle til at føle sig tilpas. Delta tilbyder ‘Dine and Rest’, som betyder at man får serveret hele frokosten på en gang i stedet for som adskilte retter. Jeg valgte den mulighed fordi jeg ikke var sikker på hvor længe servicen ville vare og fordi jeg hurtigst muligt ville sove lidt, eftersom jeg var stået så tidlig op den dag.

Delta One

Frokosten startede med et antal forretter. På denne flyvning en thai suppe med kokosmælk og laksetartar. Begge dele smagte godt. Dertil blev der serveret en lille salat. Hovedretten var uforglemmelig, en flamsk ret med kartofler- og gulerødpuré og rosenkål. Det lyder ret almindelig, men den var bare fantastisk. Som dessert var der kage med creme fraiche og en kugle is. En dejlig måltid og efter en kop te, var jeg klar til at sove.

Delta One

Sædet kan som sagt lægges helt flad og er meget komfortabel. Delta tilbyder også en topmadras og man ligger som en konge. En fin pude og en dejlig dyne gjorde oplevelsen komplet. Eneste kritikpunkt er at der ikke er meget plads til fødderne, men det kan lige gå an. Jeg er 1.87m lang og kan mærke at sædet er designet til nogen på under 1.85m. Men jeg fik da en fin lur.

Delta One

Efter jeg vågnede omkring to timer senere, var vi midt over Atlanterhavet. Jeg tog min bærbar frem og lavede et par sidste forberedelser til mit møde i Vancouver. Jeg nåede også at set et par film og var så klar til den sidste måltid. Det blev til salat med krebs og gamba’s. Det smagte også godt og hvidvinen, en chardonnay fra Argentina, var himmelsk.

Delta One

Piloten annoncerede landingen og vi ankom præcis til tide.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Thijs Luyt fra vores søsterside Insideflyer.nl

Overblik

Pros

- Herringbone, full-flat sæder
- Fantastisk underholdningssystem
- Lækker mad

Cons

- For lidt opbevaringsplads
- Begrænset plads til fødderne
- Stor forskel i serviceniveau fra personalet

Service

Sæde

Mad- og drikkevarer

Kabinepersonale

Værdi

Generel Vurdering

Konklusion

Delta tilbyder et godt og konkurencedygtigt produkt med Delta One. Det byder på alle fornødenheder til den moderne business traveller, men dropper bolden på et par mindre områder.

4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *