Anmeldelse: Hotel Moxy, Warszawa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Moxy er ungdommeligt, billigt og jeg kan godt lide stilen. Du får en god seng, en rolig søvn og en fin omgang morgenmad. Altså det basale. Men al luksus er skåret væk. Hotellet ligger i et nyt moderne kvarter, der er skudt op på en fabriksgrund. Lidt væk fra centrum og de gængse forretningsområder.

Jeg havde brug for et par overnatninger i Warszawa. Da jeg lige manglede nogle nætter i loyalitetsprogrammet Marriott Bonvoy, søgte jeg på Marriotts hjemmeside. Jeg ville gerne have en overnatning på et hotel, der ikke koster kassen – og valget faldt på Hotel Moxy. Det kan ofte bookes i prisklassen 350 – 400 kroner for en overnatning i Warszawa.

Kørsel til hotellet

Jeg var med det sene SAS-fly fra København, som lander ved 23-tiden. Så det var mørkt, da jeg satte mig i taxien. Chaufføren havde aldrig hørt om hotellet. Det er også ret nyt. Men gaden kendte han godt. Vi krydsede Wisla floden, for at komme over i bydelen Praga, hvor hotel Moxy ligger. Det blev derfor en lidt længere tur, end jeg plejer. Og det afspejler sig også i prisen for køreturen, som løb op i det dobbelte af, hvad jeg normalt plejer at betale for at komme fra lufthavnen til mit hotel (den samlede pris blev omkring 130 kroner).

Praga har tidligere været kendt som Warszawas bydel for den fattigste del af befolkningen. Et rigtigt rabarber kvarter. Den udbredte opfattelse var, at det er farligt at færdes i Praga for de pæne indbyggere fra den rigtige side af floden.

Hotellet var noget svært at finde i mørket. Også for taxichaufføren. Skiltningen er sparsom. Hotellet ligger bag et hegn. Indgangen i hegnet er gemt bag et busstoppested – og når du er kommet ind på grunden, må du gå ned af nogle trappetrin for at komme hen til døren, der er i kælder niveau. Hotellet har ingen holdeplads for biler, så taxien må holde på vejen. Det er ikke noget problem ved midnatstid – men midt på dagen er der faktisk en del trafik.

Indtjekning

Da jeg var kommet ind gennem svingdøren måtte jeg igen gå 5 trin ned. Men så var jeg også i det store lokale, der er en kombination af lobby, lounge og bar. Stilen er klart den samme som på andre Moxy hoteller, jeg har boet på: Et ungdommeligt design hotel.

Moxy Warsaw Praga. Reception, lounge og bar

Jeg fik valget mellem 500 point, gratis morgenmad eller en voucher på 10 USD til køb i baren (det får Marriott Bonvoys medlemmer med Platinum status – der opnås efter 50 overnatninger indenfor et kalender år). Jeg valgte morgenmaden og fik mit nøglekort til værelset. Derefter fik jeg tilbudt en velkomstdrinken: Moxy Cocktail. Det er noget alle gæster får – og på alle Moxy hoteller. Cocktailen består af Bacardi rom, lime juice, kirsebærsaft og masser af is.

Værelset

Jeg kan godt lide værelset på Moxy. Det er enkelt og skåret ned til det basale. En god seng, et minimalt skrivebord (som jeg dog synes er for lille, hvis du skal arbejde på værelset) og et par enkle stole. Du søger forgæves efter de 3 skabe: Klædeskab, pengeskab og køleskab.

Du kan hænge tøjet på bøjler og knagerækken – eller lade det blive i kufferten. Du kan altid tjekke påklædningen i det store spejl, før du forlader værelset.

Moxy Warsaw Praga. Værelsets indgang / entré.

TV-et har crome cast, så du kan benytte dit abonnement på Netflix og andre streaming tjenester. Jeg havde kun et kort kik på udvalget af kanaler. Ud over en del polske, var der også Euronews og de kendte amerikanske, engelske, tyske, franske og italienske kanaler. Så dér mangler ikke noget. Værelset har en sjov farverig telefon med drejeskive.

Moxy Warsaw Prage. Det minimale skrivebord med en pudestol. Og et pænt stort tv.

Jeg kan godt lide sengen. Dejligt stor, så jeg kan brede mig. Jeg bruger godt nok kun halvdelen. Men det er den midterste halvdel. Der er kun 2 puder – på dyrere hoteller ville du finde 4 puder i en dobbeltseng. Men hvis du mangler noget, kan det altid bestilles i receptionen. Som det ses på fotoet, er sengetæppet også sparet væk.

Moxy Warsaw Praga. Sengen .

Badeværelset

Badeværelset er praktisk indrettet. Men alt “luksus” er skåret værk. Sæbe og shampoo er i halv liters flasker – dispenser, som det vistnok hedder på nudansk. Der er ingen body lotion. Du kan heller ikke finde badehætte, vatpinde og neglefil. MEN, der er en hårtørrer.

Moxy Warsaw Praga. Badeværelset

Jeg er meget glad for at kunne gå ind i en brusekabine i stedet for at skulle hoppe op i et badekar. Her leverer Moxy lige præcist dét, jeg ønsker.

Moxy Warsaw Praga. Badeværelset

Morgenmad

Morgenmaden serveres i en stor buffet. Jeg vil nok kalde indretningen af buffeten for kantineagtig. Andre vil måske bruger det mindre værdiladede “ungdommelig”. Overordnet set, var jeg glad for udvalget – men placeringen af de enkelte varer er måske ikke logisk hele vejen igennem.

Du starter med at tage bestik, tallerkner og en bakke til at have det hele på. Bakken skal du finde under bordet – og adskillige gæster overser det.

Derefter kommer du forbi pålæg: Et par slags skiveskåret gul ost, skinke, kylling pølse, hårdkogte æg, grøntsager (tomat, agurk og rød peber) og smøreost pakket i portionspakninger. På de øverste hylder er 3 forskellige slags yoghurt samt et par skåle med skiver af henholdsvis appelsin og grape frugt.

Moxy Warsaw Praga. Morgenmad. Ost, pålæg, grønt og yoghurt.

Så kommer turen til brødet, kagerne og marmeladen. Et rimeligt udvalg – men jeg savner dog rugbrød. Jeg ville nok foretrække at passere brødet, før jeg skal vælge pålæg. Også fordi, jeg så straks kunne lægge ost og kødpålæg på brødet. Men det er nok en smagssag. Og kommer du når alle gæster lige er vågnet, så er der kø ved buffeten. Det er ikke ligetil at gå tilbage, selvom de andre gæster normalt bærer over.

Moxy Warsaw Praga. Buffetens udvalg af brød

Jeg har ikke før set det lune til morgenmaden på Moxa: Røræg og pølser. Det skal de i hvert fald roses for. Men igen: Så skal du tilbage til køleskabet for at hente ketchup og sennep. Der er friskklippet purløg til at strø ud over æggene. Også meget fint.

Moxy Warsaw Praga. Morgenmad – det lune.

Drikkevarer og frugt

Kaffen bliver friskbrygget i koppen – og kaffemaskinen har flere muligheder. Jeg synes, at deres americano er for stærk – men når jeg kommer lidt varmt vand i koppen, bliver den lige som jeg gerne vil have den. Der er også et pænt udvalg af te-breve. Juicen tager du fra en automat, hvor du også kan tage et glas koldt vand.

Moxy Warsaw Praga. Varme og kolde drikkevarer til morgenmaden

Sidste stop er mælken. Der er også en laktosefri variant. Du finder også havre gryn, cornflakes, mysli og andre morgenmadsprodukter. Dertil kommer flere slags nødder og tørrede frugter. Så kan du selv blande din mysli. Jeg kunne godt ønske, at yoghurten stod sammen med mælken, så man ikke skal tilbage til køleskabet for at hente den.

Moxy Warsaw Praga. Mælk, mysli, havregryn, nødder og tørrede frugter

Endelig kan du supplere med frisk frugt, der står på baren ved fadølsanlægget. Placeringen er måske valgt fordi, der ikke er meget plads i buffeten.

Moxy Warsaw Praga. Frugt

Loungen

Ved siden af baren kan man sidde ved et stor bord. Mange spiser også morgenmad her – eller sidder og arbejder på computeren i løbet af dagen.

Moxy Warsaw Praga. Det store bord ved baren

Der findes også hyggelige sofa-hjørner

Moxy Warsaw Praga. Sofa hjørnet

Den store fjernsynsstue er ikke meget besøgt. Måske skal der være fodbold, før folk samles i de bløde stole.

Moxy Warsaw Praga. Loungen

Skulle du få lyst til et brætspil, så har hotellet et stort udvalg, du kan vælge mellem

Moxy Warsaw Praga har et stort udvalg af brætspil til gæsterne

Er du på forretningsrejse?

Selvom hotellet giver indtryk af at være ungt og sprælsk, er der også plads til folk på forretningsrejse. Du har adgang til computer og printer. Men området er meget åbent, så det er ikke her, du skal sidde med alle forretningshemmelighederne.

Moxy Warsaw Praga. Business området: Computer med printer

Du finder også et lille mødelokale med plads til 8 personer om bordet. Skal du vise en præsentation, kan du bruge skærmen på væggen.

Moxy Warsaw Praga. Mødelokalet

Frokost og udvalget i kiosken efter fyraften

Der er ikke minibar på værelset – men receptionen har en lille kiosk med drikkevarer og snacks. Du kan i princippet handle 20 timer i døgnet – for salgsvarerne står lige ved siden af buffeten og er derfor gemt væk, når hotellet serverer morgenmad.

Midt på eftermiddagen har kiosken stadig et stort udvalg af salater. Suppe og lasagne kan varmes i hotellets mikrobølge ovn. Men hylden med sandwich er ryddet. Du kan også købe frisk frugt og yoghurt.

Moxy Warsaw Praga. Frokost.

Kiosken sælger også juice, øl, vin og vand fra et andet køleskab.

Moxy Warsaw Praga. Minibarens afløser – kiosken i receptionen

Hotellet har også sin egen øl: Moxy Warsaw Praga, står der på dåsen. Varedeklarationen fortæller, at jeg drikker Moxy Mango Maraquia American Wheat. Øllen har en dejlig frugtagtig smag.

Moxy Warsaw Praga. Vores øl

Industriområde under forvandling

Hotellet ligger på en grund, hvor den store vodka fabrik “Koneser” tidligere lå. Men som i andre hovedstæder, er fabrikken i byen lukket – og der er skudt et kvarter op med en blanding af boliger, kontorer, cafeer og et vodka museum. Samt naturligvis hotel Moxy Praga. Området er internationalt og smart – og det kunne i princippet have ligget i en hvilket som helst by. Så hotellets gæster har rige muligheder for at tage en kop kaffe eller en øl på en cafe i byen. Blot få minutters gang fra hotellet.

Hotellet for dem, der føler sig unge

Jeg havde forventet at se mange unge mennesker på Moxy – men gæsterne er noget ældre. Jeg vendte dette med receptionisten, som kunne fortælle at Moxy er for alle, der følger sig “ung af sind”. Det hører nok også med til forklaringen at mange af gæsterne har reserveret opholdet på Marriotts hjemmeside – og at de er medlem af loyalitetsprogrammet Marriott Bonvoy, hvilket de helt unge med få hotelophold næppe er.

Moxy Warsaw Praga. Den store pyntebamse har sin egen plads

Moxy – en ekspanderende hotelkæde

Der er i det seneste år skudt mange Moxy hoteller op. Hotellet i Warszawa åbnede i foråret 2019. Det samme gjorde Moxy i København, som vi har anmeldt her. Også det nye hotel Moxi i Berlin, har vi anmeldt her

Mit personlige gæt er, at kæden har planer om at åbne flere hoteller i Warszawa. Og det er derfor at bydelen indgår i hotellets navn: Moxy Warsaw Praga.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Stilen (hvis man altså synes om den)
+ Gode budget værelser
+ Fin morgenmad
+ Service

Cons

- Svært at arbejde på værelset (skrivebordet er for lille)
- Ligger lidt væk fra centrum
- Kan være svært at finde efter mørkets frembrud

Beliggenhed

Værelset

Morgenmad

Service

Value for Money

Generel Vurdering

Konklusion

Hotel Moxy Warsaw Praga er et hotel for de unge - og dem, der gerne vil være det. Hvis man kan lide designet, er stedet fint. Det er et budget hotel, hvor du får et rent værelse, god seng, rolig søvn og naturligvis en fin morgenmad. Dertil kommer en rigtig god service og smilende personale. Du optjener point til loyalitetsprogrammet Marriott Bonvoy. Min bedømmelse er baseret på, at Moxy er et budget hotel - og derfor vurderet op mod andre budget hoteller.

4.4

Kommentarer

 1. Klavs siger

  Jeg har boet på en del Moxy hoteller i både Europa (Inkl København) og USA og har man været på et, har man været på alle. Det er ikke min favorit hos Marriott, men Moxy er også i den billige ende. Det irriterer mig, at der fx ikke er strygejern på værelser og blot et stryge rum på hver sal. Derudover, som der også skrives i artiklen, er der dårligt et skrivebord, så er man på forretningsrejse, og skal arbejde, er Moxy ikke et godt sted generelt. Jeg bor der kun, hvis jeg lige mangler er par nætter for at holde min status hos Marriott.

  • Henry Jørgensen siger

   Hej Klavs,

   Mange tak for din kommentar.

   Jeg har kun boet på 2 Moxy hoteller. Det første var hotellet i Sydhavnen i København, som jeg blev meget begejstret for. Det var lige efter opstarten, hvor priserne var rigtigt lave og vi gæster faktisk fik mange fordele (eksempelvis gratis kaffe hele dagen). Hotellet i Warszawa er også rigtigt billigt. Jeg er enig med dig i, at det ikke er et oplagt hotel, hvis du er på forretningsrejse og skal arbejde. Men godt, hvis du mangler et par nætter til at beholde status – eller hvis du bare skal bruge en billig seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *