Anmeldelse: Hotel Sir Nikolai

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg har desværre kun boet på hotel i Hamburg få gange i mit voksne liv, men jeg er blevet rigtig glad for den nordtyske by og når jeg tager dertil fremover, vil jeg strække mig langt for, at komme til at bo på Sir Nikolai!

Hotellet er en del af den mindre boutique hotelkæde, Sir Hotels, med hoteller i en håndfuld europæiske byer. Sir Hotels er selv en del af Design Hotels som er en verdensomspændende sammenslutning af mere end 300 boutique hoteller. Langt de fleste hoteller findes i Europa.

Sir Nikolai har i alt 94 værelser fordelt på fem værelses kategorier.

Beliggenhed

Hotellet er placeret meget centralt i Hamburg, lige ud til kanalen Nikolaifleet og med Altstadt mod nord og Speicherstadt og Hafencity bydelene mod syd.

Sir Nikolai ligger i en ret rolig gade, Katharinenstraße, men stadig i kort gå-afstand til restauranter, barer, cafeer og shopping.

Kommer du i bil ligger der to parkeringshuse få minutters gang fra hotellet. Jeg betalte EUR 14 for to dages parkering. Ganske rimeligt synes jeg.

Check-in

Når du træder ind på Sir Nikolai kommer du ind i hotellets restaurant hvis du fortsætter lige ud op ad trappen. Hold mod venstre op ad en anden trappe og du træder ind i hvad der mere ligner en hyggelige stue end en hotel lobby. Den normale indtjekningsskranke som du kender fra de fleste andre hoteller er her erstattet af et elipseformet bord midt i rummet, hvorpå der står to skærme. De to til tre ansatte der hele døgnet bemander området, kommer gæsterne i møde og byder velkommen. Stille og roligt klares formaliteterne.

Under mit ophold lagde jeg mærke til, at alle gæster bydes på kaffe i forbindelse med check-in (frisklavet cappuccino mm.). Dette skete dog ikke for mig og mine rejsefæller. Lidt spøjst.

Værelset

Jeg havde booket et Sir Boutique værelse, som er hotellets mindste kategori. Værelset er bestemt ikke stort, men indretningen er god og effektiv!

På mit værelse stod sengen nærmest lige indenfor døren. Til højre for døren stod en chaiselong som fungerede fint som bagage opbevaring.

Lige overfor døren stod et dekorativt rullebord med forskellige slags spiritus og nogle flotte krystalglas.

Foran sengen, gemt i en billedramme, var der et stort fladskærms-TV og under det et mindre skrivebord.

Til venstre for døren fandtes et hjørne med skabsplads og minibar. Skabet var ganske rummeligt og bød bl.a. på strygejern og -bræt samt et pengeskab. Minibaren var overordentlig velassorteret og indeholdt bl.a. vin, øl sodavand, kildevand, to forskellige slags Fevertree tonic-vand og diverse spiritusser, bl.a. gin.
Ovenover minibaren stod en kaffemaskine til fri afbenyttelse.

Til venstre for førnævnte rullebord gemte sig en håndvask, toilet og bad. De to sidstnævnte var fordelt i hver sin kabine “gemt” i væggen. Igen må jeg fremhæve hvor godt pladsen er udnyttet på værelset.

Jeg er ikke sikker på, at der er to værelser på hotellet der har samme grundplan (jeg så tre i samme kategori og de var ret forskellige), men det er tydeligt, at folkene bag hotellet har brugt megen tid på, at skabe et særligt udtryk. De beskriver det selv som et miks af klassisk og moderne. Det kommer bl.a. til udtryk i valget af kunst, møbler og lamper, som er klassisk og modsvares af nogle af de tekniske løsninger, som f.eks. en moderne Marshall højtaler hvor du kan afpille musik fra din telefon via Bluetooth, eller det faktum, at alt lys i værelset kan justeres via en række små touch paneller placeret rundt om i værelset.

Restaurant og bar

Hotellet har en restaurant / bar, Izakaya Asian Kitchen & Bar. Her det muligt at tilkøbe morgenmadsbuffet og senere på døgnet kan du få nogle rigtig hæderlige cocktails samme sted. Stedet er også åbent for frokost og aftensmad. Jeg kan ikke bedømme morgenmaden da jeg og mine rejsefæller indtog vores morgenmad ude i byen.

Personalet

Overordnet set synes jeg serviceniveauet på hotellet var højt. Et godt eksempel er, at jeg og min bedre halvdel havde overordentlig svært ved at falde i søvn den første nat på hotellet. Udsugningen over brusenichen i vores værelse havde en eller anden form for defekt. Vi nævnte det for folkene i receptionen samme aften og de beklagede ulejligheden og tilbød straks, at flytte os til et andet værelse. Vi valgte selv at give det en nat. Det fortrød vi, men det var vores eget valg! Næste morgen stod tilbudet om værelses flytning naturligvis stadig ved magt og efter en dag ude i byen kunne vi komme tilbage til nyt værelse: Samme kategori, men bedre udsigt og ingen støj fra udsugning eller anden mekanik.

Faciliteter

Der tilbydes effektiv og gratis WIFI på hele hotellet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

- Beliggenhed.
- Lækre værelser.
- Personalet.

Cons

- Små uoverenstemmelser (se anmeldelsen).

Service

Lokation

Værelse

Features

Value

Generel Vurdering

Konklusion

Som jeg indleder med at skrive i denne anmeldelse, så jeg vil jeg strække mig langt for, at bo på dette hotel igen. Jeg synes i den grad, at folkene bag Sir Nikolai er lykkedes med, at skabe et hotel som forener gode klassiske dyder med den teknolig vi har til rådighed i 2019. Det er et super moderne hotel, men samtidig findes der på hotellet, om det er i værelserne eller lobbyen, små oaser hvor du kan koble helt af. Jeg synes service niveauet er højt, værelserne er lækre og velindrettede og hotellets beliggenhed indbyder til udforskning af Hamburg, særligt områderne Speicherstadt og Hafencity.

4.3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *