Apollo – Danskernes top 5 destinationer for sommerferie

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Påsken førte til salgsrekorder for sommerens ferierejser hos Apollo, hvor 2. påskedag blev den bedste salgsdag siden 2019. Grækenland udmærker sig som klar favorit for danskernes sommerplaner – og ø-hop er tilbage på rejse-agendaen.


Rekordmange danskere sikrede sig årets sommerferie i påsken. Hos Apollo var 2. påskedag således den bedste salgsdag siden 2019, og rejsearrangøren kan desuden melde om en samlet salgsfremgang på 35 pct. sammenlignet med ugen før. Feriesalget har dermed nu sneget sig over niveauet på samme tid før pandemien.

Rejselysten er for alvor tilbage, og danskerne er klar til ferie i udlandet. Det er først og fremmest rejser til Middelhavet i sommerferien, der har solgt rigtigt godt den seneste uges tid. Så drømmer man om ferie på de egne i sommerferien, skal man nok ikke sidde på hænderne for længe.

Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Grækenland hitter

Grækenland står endnu engang øverst på listen over sommerens favoritdestinationer. Kreta, Rhodos og Epirus-regionen på det græske fastland topper således listen. Men de mindre græske øer stiger også i popularitet. Især Kykladerne har flere fået i kikkerten, og ifølge Apollo Rejser tyder alt desuden på, at 2022 bliver året, hvor ø-hop i Grækenland for alvor får comeback.

Sikkerhed er stadig en vigtig faktor, når vi køber rejser, og derfor vælger rekordmange de traditionelle pakkerejser i år, og størstedelen rejser desuden til velkendte destinationer såsom Grækenland. Samtidigt længes vi efter oplevelser, og så er kombinationsrejser og ø-hop den perfekte rejseform.

Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Også i Kroatien mærker rejsearrangøren øget efterspørgsel på kombinationsrejser – ikke mindst i form af krydstogt i den kroatiske skærgård, hvor man i løbet af en uge oplever flere af landets smukkeste destinationer.

Mest ferie for pengene

Behovet for nye indtryk har også bragt Albanien tilbage på danskernes ferie-landkort.

I rekordåret 2019 kunne landet for første gang erhverve sig en plads på listen over sommerens favoritdestinationer. Men så kom pandemien, og alt gik i stå. Nu ser Albanien dog ud til at snige sig stille og roligt op ad listen over populære ferielande igen.

Albanien føles for mange lidt som Grækenland før masseturismen. Ægte, autentisk og næsten uberørt. Det er også her, vi finder sommerens mest prisvenlige rejser, hvor man får mest ferie for sine penge, så det skal nok lokke rigtigt mange denne sommer.

Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Danskernes top 5 destinationer:
1. Kreta
2. Rhodos
3. Epirus
4. Fuerteventura
5. Karpathos


Danskernes top 5 lande:

1. Grækenland
2. Kroatien
3. Cypern
4. Spanien
5. AlbanienHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *