Bilferie: Vinterens top 10 rejsemål.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Bilferie er populære hos dem, der gerne vil udforske rejsemålet på egen hånd og have en større fleksibilitet på deres ferie.

Jo lavere temperaturer vi har herhjemme, jo flere lokkes til til at rejse væk. Uanset om du vil stå på ski i Rocky Mountains eller slikke sol i Sydafrika, så betragtes nogle rejsemål nu som ægte klassikere blandt vinterens destinationerne.

Men folk, der selv planlægger deres personlige individuelle rejse, vælger ofte nye rejsemål, når de tage på bilferie. Og i år der dukket nogle nye destinationer op blandt de mest populære rejsemål. Biludlejningsfirmaet Sunny Cars har analyseret deres forhåndsbestillinger af biler for vinteren 2019/20. Op ud fra disse har firmaet listet de mest populære destinationer for de individuelle rejsemål.

Costa Rica: Guld og bæredygtig turisme

I Costa Rica glæder man sig over den stigende antal turister i vinterperioden. Naturelskere nyder landets nationalparker og en mangfoldig flora og fauna. Dertil kommer, at turisterne også kan besøge vulkanerne. Landet har gennem forskellige projekter forpligtet sig til bæredygtig turisme. I hovedstaden, San Jose, har Guldmuseet en omfattende samling af guld og smykker fra tiden før Columbus kom til Amerika.

Curacao: Holland i Caribien

Med Curacao kommer det også en Caribisk ø på listen over top 10 vinterdestinationerne. Det ses tydeligt, at øen har været en del af de Hollanske Antiller. Curacao har stadig mange minder fra kolonitiden. Man kommer hurtigt ned til de gode sandstrandene ved det turkisblå hav. Fra hovedstaden Willemstad (der er på UNESCOs verdensarvsliste) kan du køre i bil til nordkysten, hvor du finder du de bløde koraller. Når du er på Curacao, bør du også besøge Fort Nassau – et tidligere hollandsk fort.

Marokko: Bjerge og kongebyer

En af vintersæsonens vinderne er Spaniens naboland på det afrikanske kontinent – Marokko. Landet lokker med en behagelig temperatur og perfekt solskin på strandene ved Agadir. Når du kører op i bjergene i Agadir-Ida-Ou Tanane-provinsen, vil du opdage det mangfoldige landskab, for eksempel kløfterne med dadelpalmer. Hvis du rejser til kongebyen Marrakech eller en af de 3 andre kongebyer (Fès, Meknès og Rabat), der ligger tæt ved hinanden, bør du ikke gå glip af en tur til Atlasbjergene.

Mexico: Kaktus, strand og Maya-kultur

Det største land i Mellemamerika kan tilbyde en perfekt ferieoplevelse til stort set alle turister. Hvis du leder efter en strand, finder du et stort udvalg på Yucatan-halvøen. Ud over de berømte badebyer Cancún og Playa del Carmen er Quintana Roozu et af de mest populære steder med gode varmegrader i vintermånederne. Har du lejet en bil, er det let at komme til Maya-ruinerne. Det er også værd at bruge tid på en køretur langs stillehavskysten i den vestlige del af landet. Du kan også tage afstikkere ind i landet, hvor du ser det meget varierede landskab med de berømte alleer med store kaktus

Namibia: Ørken, vilde dyr og himlens stjerner

Namibia er den perfekte destination for rejsende, der gerne vil tage en bilferie, hvor de bevæger sig lidt væk fra alfarvej. Namib-ørkenen regnes for verdens ældste ørken og er på størrelse med Danmark. Den er et El Dorado for dyrefotografer. Ørkenen har et imponerer antal krybdyr men du kan også finde antiloper og strudser. Foruden Caprivi (en 450 km lang og 32 km bred frodig stribe, der strækker sig ind mellem Botswana og Zambia fra Namibias nordøstlige hjørne) og nationalparkerne får du også specielle naturoplevelser i de forskellige mindre reservater og naturparker. Et andet højdepunkt er stjerneobservatoriet, der ligger 380 kilometer fra Windhoek. Her kan du betragte en de mange stjerner, der ellers er svær at få øje på herhjemme.

Australien: Den flotte kyst og naturen fjernt fra civiliationen

Et kørsel gennem den australske natur fjernt fra civilisationen betragtes af mange som en absolut drømmeferie. Kontinentet har i årevis været en af de mest populære vinterdestinationer. Denne tendens fortsætter i vinteren 2019/2020. Turen gennem ørkenen til Uluru er en særlig oplevelse. Turen langs kysten fra Queensland til Great Barrier Reef og Whitsunday Islands er også en stor oplevelse.

Portugal: Europas vestligste punkt

Portugals turister kan nemt nå de mere fjerntliggende dele af landet og mindre frekvente strande med bilen. Du får en helt special udsigt, hvis du tager en tur langs Lissabons Atlanterhavs kyst. På turen til Porto kommer du forbi den lille fiskerby Eirceira og badebyen Fingueira da Foz. Et besøg i national parken Parque Nacional da Peneda-Gerês giver et godt indblik i landets fauna og flora. Det vestligste punkt på Europas fastland finder du i Cabo de Roca, der også er et besøg værd, når du tager en bilferie i Portugal.

Sydafrika: Hvor der er sommer om vinteren

Sydafrika står højt på listen hos de rejsende, der ønsker at nyde en solrig sommer i vintermånederne. Landet er en drømmedestination især for bilfans, der gerne vil køre længere ture. En lejebil er det bedste transportmiddel til de store afstande. Også til safari og besøg i forskellige nationalparkerne. Derudover er en bil nødvendig, hvis du vil besøge og udforske bjergkæden Drakensberg eller Karoo regionen.

USA: Forlystelsesparker, Caribien og solrige dage

Turisterne kan se frem til sommer og solskin i vintermånederne i det sydlige USA. I Florida kan de rejsende leje en bil og dermed nå at besøge både de forskellige forlystelsesparker og vådområderne omkring Orlando. Selv Cape Canaveral eller Tampa Bay er kun et stenkast væk. Du kan også tage den flotte køretur fra Miami over øerne ved Florida Keys til det caribiske udseende Key West. På vestkysten venter også en sommerlig vinter for San Diego har omkring 300 solskinsdage om året. Du kan bruge de varme dage til at slikke sol på strandene ved Stillehavet.

Spanien: Timeout med et mildt middelhavsklima

Spanien er vores andet bud på en klassisk europæiske vinterdestination. I de kolde måneder kan du finde en fred og ro, som er helt ukendt for sommerens turister. Mallorca og Tenerife er populære ferieøer, mens Malaga er en destination på fastlandet, der er i høj kurs. Du kan erstatte den danske vinter med milde temperaturer, tapas og god vin. Uden du behøver at forlade Europa.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Steffen og bragt på vores tyske søstersideHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *