Billund Lufthavn kom godt ind i 2023

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det nye år er skudt godt i gang i Billund Lufthavn med opstart af en populær skidestination, annoncering af nyt selskab, og god aktivitet i specielt passager terminalen

I januar 2023 gik 214.018 passagerer igennem terminalen i Billund Lufthavn. Det er en vækst på 90,9 procent ift. januar 2022. Den massive vækst i januar skyldes, at COVID-19 stadig havde et fast greb i samfundet i starten af 2022.

Rutetrafikken giver mange passagerer

Den høje aktivitet i passagerterminalen er langt hen af vejen båret af rutetrafikken, hvor bl.a. erhvervslivet er kommet fornuftigt i gang igen. Samtidig er der stadig høj aktivitet blandt de ferierejsende, der både søger til tropiske himmelstrøg men også til snehvide skipister.

Der er for første gang høj aktivitet i januar, siden Covid indtraf. Det er skønt, at aktiviteten igen bliver fordelt på hele året. Der er især høj aktivitet på rutetrafikken i Billund Lufthavn. Vi kan se af vores data, at erhvervstrafikken nærmer sig samme niveau som før Covid

Aktiviteten på ferietrafikken er fortsat høj. Den lille afmatning, som vi ser i januar, er inden for de normale sving i aktiviteten, som vi også så før Covid. Så optimismen er stadig høj, da inflationen ikke har påvirket danskernes rejselyst nævneværdig. Danskerne vil ikke kompensere på deres udlandsbesøg

Adm. direktør Jan Hessellund, Billund Lufthavn

Gang i nye destinationer og ruteannonceringer

2023 starter, hvor 2022 slap. Billund Lufthavn har spændende dialoger med forskellige flyselskaber på både passager- og fragtsiden. Og nogle af de gode dialoger fra 2022 har da også allerede båret frugt i 2023. Play meddelte i starten af januar, at de fra sommeren 2023 vil flyve to ugentlige afgange fra Billund Lufthavn, således der i kombination med Icelandairs flyvninger nu er fem ugentlige afgange mellem Billund og Island. Dette har vi tidligere skrevet om i denne artikel. SkyAlps startede op som nyt flyselskab i Billund Lufthavn den 7. januar med en rute til den populære skidestination i Italien, Bolzano. Denne rute kan du læse mere om i denne artikel.

Skidestinationer med fly bliver i højere grad mere populære blandt danskerne. SkyAlps annoncerede deres rute tilbage i august 2022, og siden da er sæderne nærmest blevet revet væk.

Vi har haft succes på ruteudviklingsfronten, og det har vi haft længe. Vi kan se frem til nye ruter fra Brussels Airlines, Austrian Airlines, Ryanair og Air Greenland den kommende sommer, og det glæder vi os meget til.

Adm. direktør Jan Hessellund, Billund Lufthavn

Forventet nedgang i fragtmængderne

Det kinesiske nytår falder tidligere på året i år, end det gjorde i 2022. Det er medvirkende til, at fragten i Billund Lufthavn falder med 17,3 procent ift. januar 2022, da der kun er blevet fragtet 5.552 tons luftfragt igennem Billund Lufthavn.

I januar 2022 var der ligeledes en lang række store fragtfly, heriblandt var der besøg af 15 747-400F Jumbojets og Antonov AN-124 (hvor InsideFlyer også var på pletten. Læs mere her), hvilket ligeledes også gør, at der er fald i mængderne i januar 2023.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *