British Airways indfører nu muligheden for at bruge Avios som betaling for sædevalg

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

British Airways har nu åbnet op for muligheden for at bruge dine hårdt optjente Avios som betaling for sædevalg. Læs med her hvorfor det er en dårlig ide og hvorfor du ikke skal bruge Avios på dette.

Selvom vi ser flere og flere gebyrer, som kommer på toppen af den flybillet du har købt, så er British Airways lidt langt fremme med at opkræve gebyrer for kunder uden status i deres medlemsprogram Executive Club eller de som slet ikke er medlem. For disse kræves der stort set uden undtagelse ikke mulighed for gratis at vælge sæde i forbindelse med bookingen af billetten. Du skal faktisk rejse i First Class før du er sikker på at slippe for det.

Dårlig værdi for pengene

Det var i går på FlyverTalk at British Airways annoncerede at de nu ville acceptere brugen af Avios som betalingsmiddel for sædevalg. Der gik ikke lang tid i før brugerne i tråden havde regnet ud at det ville være et ganske dårligt brug af Avios, da konverteringen ville være helt nede på godt 0,47 kroner per Avios. På InsideFlyer er vores tommelfingerregel at vi skal op over 0,85 kroner per Avios før vi syntes det er en god ting at gøre. Ellers er værdien for lav og du taber reelt penge på det.

Derfor skal du kun gøre det hvis du har behov for at sidde sammen med dem du rejser med (f. eks. familie) eller du vil have et helt bestemt sæde. Det kan dog vise sig at British Airways billetten, så ender med at blive for dyr når billettens pris plus gebyrer og andre tillæg tages med. Så gør dig til en vane at vurdere den samlede pris og ikke kun basisprisen, som du ser på søgemaskinerne.

Det kan undgåes

Der er enkelte situationer, hvor du kan undgå at betale for sædevalg og så forsat komme til at sidde sammen. Det er i følgende situationer:

  1. Rejser du med børn under 12 år, så vil I altid blive sat sammen. Enten før check ind eller senest i forbindelse med boardingprocessen. Reglerne siger at et barn på 12 år ikke må sidde alene uden sine ældre familiemedlemmer.
  2. Husk at lave online Check In 24 timer før afgangstidspunktet. Især på langruterne vil der næsten altid være muligt at vælge sæder, hvor I kan sidde sammen. Det gælder nemlig forsat at du på British Airways og deres langruter, at du gratis kan vælge sæder ved online Check In.
  3. Gør brug af din status i British Airways Executive Club eller i oneworld alliancen. Gold og Silver medlemmer kan gratis vælge sæder når bookingen fortages. Bronze medlemmer kan vælge sæder 7 dage før afgangsdatoen. Dette gælder for alle rejsende på samme booking sålænge en har status.
  4. Hvis du har behov for hjælp eller assistance, så kan du også slippe for at betale for sædevalg. Så laver du en bestilling på hjælp til kørestol et par dage før afgang, så vil du også ende op med et af de bedre sæder. Typisk er det gangsæder eller sæder der er let tilgængelige for dig og personalet i tilfælde af at de skal hjælpe til.
  5. Gem dine Avios og betal med kontanter. Avios er langt mere værd end de 4,65 kroner du får ud af dem ved brug på sædevalg. En opgradering eller bonusrejse giver dig langt større værdi – og det er hvad vi på InsideFlyer gerne vil hjælpe til med at sikre via alle eksperterne på vores forum.

Det altal Avios du skal bruge er efter vores mening så højt at du alligevel er tæt på at kunne bruge dem på bonusflyvninger eller opgraderinger. Så det er dette du bør gå efter om muligt.

Konklusion

Normalt skriver vi ikke meget om dårlige deals, men denne her mener vi er så vigtig at alle for klarhed over, at vi gerne vil skrive om det. Det er netop trist at se at British Airways (og andre flyselskaber) forsøger at sælge det som en god deal, når det i virkeligheden er en ganske dårlig deal for langt de fleste kunder.

Vi håber det giver mening og ser frem til at møde dig på vores forum – vi er sikre på at vi kan hjælpe dig med eventuelle kommentarer og spørgsmål.

Economy kabinen ombord på et af British Airways langrute fly. Det er disse sæder du ender med at skulle betale for. Foto: British Airways

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *