British Airways lancerer basic economy på transatlantiske flyvninger

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De etablerede flyselskaber går stadig nye veje for at skære ned i omkostninger og tilpasse sig konkurrencen mod lavprisudfordrerne på markedet. Prispresset er benhårdt, noget som absolut gælder for det britiske marked også. Som et svar på dette vil også British Airways tilbyde basic economy på transatlantiske ruter.

De siste år har Norwegian og andre lavprisselskaber etableret sig tungt blandt andet på London Gatwick, hvor de spiser markedsandele fra British Airways. I et ekstremt prissensitivt marked er det derfor næsten uundgåeligt at de traditionelle flyselskaber forsøger at møde konkurrencen med pris som virkemiddel. Billetter af typen basic economy er bare et af flere eksempler på dette.

Som vi har skrevet mange gange før er vi på ingen måde overbevist om at dette er vejen at gå. Det er vanskeligt for et selskab som British Airways at nå samme omkostningsniveau som Ryanair og andre selskaber som er bygget fra grunden af lave driftsudgifter. Det er stadig mindre som adskiller produktet de etablerede flyselskaber tilbyder fra det du får hos lavpriskonkurrenten.

Bagage og sædevalg koster ekstra

Passagerer som rejser på basic economy skal efter planen modtage samme service som passagerer som rejser på en almindelig økonomibillet. Du må derimod være forberedt på at betale ekstra for at tjekke bagage ind. Du vil også i alle tilfælde skulle betale for at vælge sæde.

Det nye basic economy-produkt lanceres i april på udvalgte ruter. British Airways siger i en pressemeddelelse at der vil komme mere information om hvilke ruter det gælder på og hvad prisene vil være om nogen uger når produktet indføres.

Basic Economy
I Basic Economy må du forberede dig på at betale ekstra for at tjekke bagage ind. Nu introduceres dette også på British Airways ruter til USA

Samarbejdspartnere følger efter

Det er ikke bare British Airways som nu kommer med et nedstrippet basic economy-alternativ. Også flyselskabets samarbejdspartnere i OneWorld-alliancen følger efter. Både American Airlines, Iberia og Finnair lancerer nye transatlantiske lavprisbilletter for at møde konkurrencen fra selskaber som Wow Air og Norwegian.

Picture by: Stuart Bailey / British Airways

 

Oprindelig skrevet af Martin fra InsideFlyer.no

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *