British Airways laver kontrakt på 42 fly af de nye Boeing 777X

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I næste måned får det første Boeing 777-9 debut. Det er netop 42 af denne model, som British Airways netop har lavet en kontrakt på.

British Airways har lavet en kontrakt på op til 42 fly af den nye Boeing 777X. Ordren har en samlet listepris på 18,2 milliarder US dollars og de fordeler sig på 18 faste ordre og så optioner på 24.

Willie Walsh, som er CEO for IAG udtaler:

Det nye Boeing 777-9 er verdens mest brændstofseffektive longhaul fly i øjeblikket. Derfor vil det bringe mange fordele til British Airways. Det er en ideel erstatning for de Boeing 747, som vi skal have erstattet. Dertil er størrelsen og dens rækkevidde et perfekt match for rutenetværket.

Derudover vil flyet medvirke til at British Airways kan spare yderlige omkostninger og opnå miljømæssige fordele. Der er brændstofbesparelser på op til 30% sammenlignet med en Boeing 747.

Kabinen vil også give forbedringer for passagerne og vi vil arbejde tæt sammen med Boeing og de andre leverandører på at skabe en god oplevelse, når du flyver med et Boeing 777X.

Som nævnt af Willie Walsh, så vil de nye Boeing 777X fly gradvist erstatte primært de ældre Boeing 747. Så blot det at det er ældre modeller og med 4 motorer, som bliver til helt nye modeller med kun 2 motorer er en klar økonomisk fordel. Netop en af de ting, som har gjort at Boeing ikke kunne forsætte med at sælge deres Boeing 747-8i til passagerbrug, samt at Airbus for nyeligt valgte at lukke deres Airbus A380 program ned.

Med denne nye ordre, så kan British Airways komme helt op på over 60 fly af 777-modellen. Dermed bliver de også en af de største opereatører af denne model. Boeing 777X kan have op til 425 passagerer i en to-klasse konfiguration og kan flyve helt op til 14.075 km (7.600 nm).

I alt har Boeing nu 358 ordre på deres nye Boeing 777X og det første fly planlægges at blive leveret i 2020. Det er Lufthansa, som er lanceringskunden og Emirates der har lagt den største ordre på ialt 170 fly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *