Britisk parlament siger ja til ekstra startbane i London Heathrow lufthavnen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mandag aften sagde det britiske parlament “ja tak” til en udvidelse, og dermed en ekstra startbane, i  London Heathrow lufthavnen.

Det var med et klart flertal med stemmerne 415 for og 119 imod. Den engelske premierminister Theresa May og hendes regering sagde tidligere på måneden ja til den £14 milliarder store plan. En plan som nu er godkendt af parlamentet.

British Airways, som er den største spiller i lufthavnen, er på den ene side glad for udvidelsen, men også nervøs for at det skal blive dyrere at lande der. Allerede nu er det den lufthavn i verden, som koster flest penge og en forøgelse er derfor ikke velkommen.

Inden at gravemaskinerne kan starte venter der forsat et længere forløb og masser af politiske diskussioner. For eksempel er borgmesteren i London ikke en fortaler for denne udvidelse og der er også mange andre grupper som også er imod det. En af de ting, som naturligt fylder meget er de godt 100 huse, som skal eksproprieres og rives ned, samt de huse som ligger så tæt på at de reelt ingen salgsværdi har mere. Der blev allerede afsat penge til dette den 5. juni, hvor forslaget blev præsenteret første gang.

Den nye startbane vil åbne op for at der blandt andet kan startes 40 nye langdistanceruter fra lufthavnen, hvilket forsat vil føre lufthavnen til et af de største i verden.  Med Brexit lige om hjørnet, så er der mange som ser vigtigheden i at Heathrow lufthavnen sikre sin position fremadrettet.

Kilde: BBC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *