Changi lufthavnen i Singapore lukker terminal 2 i 18 måneder

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

COVID-19 har ramt Singapore Changi hårdt. Lufthavnen har ingen tro på en snarlig forbedring af situationen. Fra 1. maj lukker man derfor terminal 2 i 18 måneder. Man overvejer også at lukke terminal 4.

Eksperter er ikke enige om, hvor lang tid de forskellige tiltag mod COVID-19 skal vare. Men alle er enige om, at det vil tage lang tid, før hele rejsebranchen vender tilbage til det normale. Nogle mener også, at det sandsynligvis aldrig vil ske. Changi Airport Group tror ikke, at trafikken i den nærmeste fremtid vil vende tilbage til det samme niveau som før corona krisen. Derfor har lufthavnen besluttet at lukke terminal 2 i 18 måneder fra 1. maj.

Foto: Changi Airport Group

Ved at samle trafikken i de andre terminaler håber lufthavnen at opnå lavere omkostninger og en mere effektiv drift. Dette vil både gavne lufthavnen og dens kunder. Lukningen betyder også, at arbejdet med den planlagte udvidelse af terminal 2 i Singapore kan starte tidligere. Udvidelsen skulle være afsluttet i 2024, men Changi Airport Group mener nu, at arbejdet kan afsluttes et år før.

Når luftfartsselskaberne annullerer fly på grund af en kraftigt reduceret efterspørgsel, mener vi, at vores konsolideringsbestræbelser vil hjælpe vores partnere gennem denne vanskelige tid. Omfanget af vores aktiviteter er reduceret på kort sigt, men Changi er stadig åben for at betjene luftfragt og resterende passagertrafik. Selvom kapaciteten er optimeret til den aktuelle situation, er vi klar til at skalere op, så snart behovet er der.

Tan Lye Teck, Executive Vice President of Airport Management, Changi Airport Group
Foto: Changi Airport Group

Changi overvejer at lukke terminal 4

Mange lande, inklusive Singapore, har indført skrappe begrænsninger på indrejse på grund af coronavirussen. Derfor er der også meget lidt aktivitet i terminal 4. Kun et par af terminales gates er i øjeblikket i brug. Hvis aktiviteterne i terminal 4 falder yderligere, overvejer Changi Airport Group også midlertidigt at lukke denne terminal. Dog åbnes den igen, så snart trafikken henter sig.

På grund af den lave aktivitet har butikker og restauranter i terminal 4 haft mulighed for at lukke tidligere end normalt. Lufthavnen har også taget adskillige skridt for at hjælpe butikkerne i denne terminal. Blandt andet opkræves ingen husleje i to måneder fra den 24. marts.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside www.insideflyer.no

Forsidefoto: Ukendt / Wikimedia CommonsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Must-have sommergadgets - op til 50% rabat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *