BREAKING: Norwegian indkalder til ekstraordinær generalforsamling og en mulig restrukturering kan være på vej

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian kæmper lige nu en indæt kamp for overlevelse. De indkalder derfor til ekstraordinær generalforsamling, hvor formålet er at sikre at flyselskabet overlever.

De forslag eller tiltag som der er tale om er at konvertere gæld til egenkapital. Dette skal gøres ved at indgå aftaler med obligationsejerne, långiverne, leasingselskaberne og leverandører til Norwegian.

Den 4. maj 2020 skal de fremlagte forslag behandles på en ekstraordinær generalforsamling.

Det “Nye Norwegian”

Vi ender måske snart med en afklaring om at Norwegian bliver lavet om til det som det hele startede med. Nemlig en norsk eller nordisk operatør med fokus på disse markeder. Så de fleste langruter og andre satsninger med baser i f. eks. UK og Spanien vil være fortid.

Vi er også allerede begyndt arbejdet med de “Nye Norwegian”. Det vil forsætte på fuld styrke de næste uger.

Jacob Schram, Direktør i Norwegian

Læs Norwegians meddelse til den norske børs her.

Kommentarer

 1. Frank siger

  Jeg ved ikke hvor i har jeres oplysninger fra, men de stemmer på INGEN måde overens med de informationer jeg har, og jeres oplysninger giver INGEN mening i forhold til at konverter lån til aktier, da værdien af et kraftigt reduceret norwegian vil være væsentlig mindre end et norwegian med long haul baser i England.

  Jeg tvivler MEGET stærkt på at en eneste långiver vil aksepter at konverter deres lån til aktier hvis norwegian’s baser i England m.m. lukkes. En af långiverne har trods alt sikkerhed i norwegian’s slots i Gatwick, så de har en rimelig sikkerhed for deres lån. Tilsvarende har de andre långiver sikkerhed i fly m.m. Så de er også rimelig sikker på at få største delen af deres penge selvom norwegian måtte gå konkurs.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Frank,
   Nu ved vi ikke lige hvor du har dine informationer fra, min vi har vores fra Norwegian selv!
   Det er frit for en virksomhed at lave en ekstraordinær generalforsamling og stille forslag om dette. I artiklen er der link til den børsmeddelse Norwegian har sendt til den norske børs.
   Mvh
   IndideFlyer

   • Frank siger

    Den presse meddelse som i linker til passer med de informationer jeg har. Jeg kan tilgengæld fortsat ikke finde NOGEN SOMHELST informationer om at det overhovedet overvejes at ændre norwegian’s struktur og lukke baserne i UK som i påstår i jeres artikel. Det eneste general forsamlingen skal tage stilling til er konvertering af gæld til aktier. Den vil ikke komme til at behandle emner som frasalg, base lukninger etc.

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

     Hej Frank,
     Vi påstår ikke at generalforsamlingen skal tage stilling til baselukninger eller ændret strategi. Det er ikke noget en generalforsamling skal gøre eller har ansvar for. Det er ledelsen/bestyrelsen har dette. De melder ud at det “Nye Norwegian” er ved at blive til og ud fra de kilder vi har, så er baselukninger en af overvejelserne – inklusiv frasalg af aktiver. Igen skriver vi ikke det er et faktum, men at der kommer en afklaring på det.
     Hilsen
     InsideFlyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *