Dagbog fra en pilotstuderende – Uge 23

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Endnu en stille uge er gået, men jeg har dog en lille smule at fortælle.

Ugen er gået med masser af teori og en del oplæsning, da vi for tiden har en del prøver.

Så intet nyt på den front 🙂

Til gengæld har jeg fået job i lufthavnen via skolen. Jeg er sammen med 2 andre fra skolen, blevet ansat af lufthavnen til at hjælpe med check-in og passagerservice. Jeg havde min første vagt i onsdags sammen med min medstuderende Ziggy, hvor vi blev lært op i hvordan man forbereder alt papirarbejdet før under og efter flyet er taget afsted. Da alt var nyt, kiggede vi over skulderen mens vi blev introduceret til forskellige programmer og papirer der skulle printes før vi kunne starte check-in. Vi blev sat i hver sin check-in skranke, og blev vist hvordan vi satte bagagemærker korrekt på, og hvordan vi skulle skrive passagerens bagage og vægt ned. Da det var første gang bag skranken, var vi meget fokuseret på at gøre det hurtigt, så der blev mere kigget ned på forskellige papirer, i stedet for at lave den sædvandlige small-talk med passagerne. Men det kommer nok, jo mere vi vænner os til procedurerne. Efter at have taget imod alt bagage, gik vi ud til gaten og startede efter en 5-10 minutter boarding af passagere. Da alle var kommet igennem, kunne vi lukke en vellykket afgang og dermed sende vores første fly afsted.

I weekenden havde jeg desuden to vagter mere, både lørdag og søndag, og da det var charter afgange, betød det at vækkeuret måtte sættes i gang tidligt. Lørdag mødte jeg ind allerede kl. 5:30, og checkede sammen med min anden kollega og medstuderende, Cathrine, 181 passagere ind til Tenerife. Vi blev sendt bag den samme skranke, så vi delte opgaverne op, så jeg satte bagage mærker på diverse kufferter, mens hun checkede pas og udleverede boardingkort.

Søndag var jeg alene og skulle ligeledes sende 180 morgenfriske passagere til Madeira. Her kunne jeg mærke at jeg var ved at være vant til det, og kunne begynde at komme med små kommentarerer og snakke med passagerne, mens jeg fik ordnet både boardingkort og bagagemærker.

Så hvis I på et tidspunkt skal flyve fra Århus med charter eller med Ryanair til London, kan det være det er mig der står og tager imod jeres bagage. Jeg ser i hvert fald frem til flere vagter, da det både er hyggeligt og spændende at se, hvad der skal til for at sende en flyver i luften.

Jeg glemte at dele et par billeder med jer i sidste uge. Vi fik et meget lokalt snevejr på Djursland, hvilket resulterede i 10-15 cm. sne i løbet af 12 timer. Det gjorde at man fik to meget forskellige, men alligevel ens billeder, hvor man kan se ‘forvandlingen’ med en time imellem. Ligeledes en film, hvor man kan se KLM blive de-icet.

Husk at slå HD til

This slideshow requires JavaScript.

Det var alt for denne gang. Jeg beklager der ikke er nogle billeder for denne uge,  men jeg skal forsøge at være lidt mere flittig med kameraet fremadrettet 🙂

Indtil næste gangHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *