Dansk ’gypsy’-bryggeri skaber den første øl med WOW-effekt til ølfestival på Island

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mikrobryggeriet To ØL og lavprisselskabet WOW air er gået sammen om at skabe en øl til Iceland Beer Festival 2018. Den dansk-islandske humlede bryg vil være mulig at smage på ølfestivalen og på udvalgte af lavprisselskabets flyvninger.

Fra i dag og de næste par dage afholdes den årlige Islandske ølfestival, hvor talrige af verdens mest spændende mikobryggerier er repræsenteret og giver de ølglade deltagere en unik chance for at smage på de nyeste bryg. Og i år får et nyt dansk-islandsk projekt lov til at finde vej til festivalgængernes smagsløg. Det islandske lavprisselskab WOW air, der er en af hovedsponsorerne af ølfestivalen, har nemlig teamet op med det danske nomadebryggeri To ØL for at skabe en speciel limited edition WOW øl, som man vil kunne smage på festivalen og på udvalgte af selskabets flyvninger i februar.

To ØL, der også deltager også på festivalen med bryggeriets egne øl, beskriver den dansk-islandske øls smagsprofil som sprød og maltet pilsner med et hint af humle og florale nuancer, og WOW airs øl kommer på festivalen i selskab med øl fra anerkendte bryggerier som Other Half fra Brooklyn, Coldwater Brewing fra Manchester, The Veil fra Virginia og en række andre fremtrædende bryghuse fra Europa og Nordamerika.

Dåsekunst der illustrerer følelsen af at rejse hjem

I tråd med WOW airs iøjnefaldende og karakteristiske lilla ydre på selskabets fly, har øllen også fået et unikt look. Øldåsen er nemlig udsmykket med et værk af den islandske digitale-collage-kunster Odee, som han har skabt specielt til lejligheden og kalder ”Jeg er i paradis.”

Odee forsætter:

Inspirationen til værket er hjemrejsen, når du har været langt væk hjemmefra. Du rejser med kufferten fuld af oplevelser fra paradis og kommer tilbage til ro og en rar hjemlig følelse, som er helt fantastisk.

Det originale værk er omkring to meter langt og 80 cm højt og vil, ud over på WOW-øldåsens krumme overflade, inden for den nærmeste fremtid også pryde væggen på WOW airs hovedkontor.

Iceland Beer Festival 2018 løber af stablen fra den 22.-24. februar 2018 på Kex Hostel i Reykjavik. I år er der syvende gang, at festivalen bliver afholdt, og den årligt tilbagevendende begivenhed markerer ophævelsen af ølforbuddet i Island i 1989.

Ud over ølsmagning byder festivalen på livemusik og underholdning med nogle af Islands mest fremtrædende artister. Billetter til festivalen kan købes her.

WOW air tilbyder billige flybilletter fra København til Reykjavik. For booking se her.

Bryggeriet bag WOW Beer

To ØL betegner sig selv som et ’gypsy’-bryggeri, fordi de lejer sig ind hos etablerede bryggerier med ekstra kapacitet tilovers og bruger egne opskrifter og know-how til at brygge. Bryggeriet blev stiftet ud fra troen på, at de gamle bryggetraditioner ikke nødvendigvis var de bedste. Derfor har To ØL skrottet reglerne for at skabe de mest spændende øl, de kan forestille sig, med udgangspunkt i kreativitet, personlige erfaringer og videnskab.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *