Danskerne vil til Tyskland i år

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Danskerne vil til Tyskland på ferie i år. Det slår en ny YouGov-undersøgelse fast. Udlængslen gælder både de kortere smutture til nabolandet mod syd og de længerevarende ferier. 74 % vil gerne på en smuttur til Tyskland i 2021 (i meget høj grad, i høj grad eller i nogen grad), mens 59 % vil på en længere ferie i Tyskland i år.

De adspurgte vil hovedsageligt til Tyskland i 2021 af følgende årsager: ”Kort rejsetid”, ”Spændende byer”, ”Trygt at besøge” og ”Skøn natur med variation”. Det viser undersøgelsen også, som har over 1000 respondenter fordelt over hele Danmark.

For 82 % af alle danskere vil ”lokal kultur i mindre byer og på ukendte steder” være vigtigt, når der planlægges en konkret ferie i 2021.

Det glæder mig at se, at så mange danskere har lyst til at rejse til Tyskland på ferie i år. Herudover er det egentlig logisk nok, at 4/5 af alle danskere gerne vil dykke ned i den lokale kultur i mindre byer og på de mere ukendte steder. Efter en pandemi søger mange af os nok det mere sikre og i dette tilfælde de steder, hvor man kan gå i fred og samtidig opleve noget helt unikt.

Bo Schou Lauridsen, turistchef i Tysk Turist Information.

Der er signifikant flere 60+ der synes, at Tyskland er attraktiv pga. skøn natur med stor variation (65 % af personer 60+).

Det er ikke nyt for os, at seniorerne er særligt begejstrede for Tyskland. Det er gerne naturen, der trækker, og det store kulturelle udbud, man får efter en forholdsvis kort transport. Vi mener dog også, at potentialet blandt de unge er til stede, og derfor iværksætter vi i år en række kommunikationsindsatser for at gøre de yngre danskere opmærksomme på, at Tyskland er langt mere end farverige Berlin, som de naturligvis allerede kender og elsker.

Bo Schou Lauridsen, turistchef i Tysk Turist Information.

Halvdelen vil i spa

Mange af os har måske savnet lidt forkælelse i året, der er gået. I hvert fald svarer 51 % af de adspurgte, at de gerne vil opleve spa-konceptet i Tyskland i år (i meget høj grad, i høj grad eller i nogen grad). Tyskerne har da også en af verdens længste traditioner for kursteder, spakoncepter, urtemedicin og naturlæger. Og så ville den tyske sundhedsguru, Sebastian Kneipp, være fyldt 200 år i år, hvis han da ellers havde levet. Tyskerne kommer til at fejre ham på forskellige måder i 2021.

Wellness i Baden-Baden © DZT / Günter Standl

Kun få vælger efter graden af bæredygtighed

Når danskerne skal vælge feriemål anno 2021, er det stadigvæk relativt få, der lader et lands fokus på bæredygtighed og/eller CO-2 neutralitet få betydning for valget. Kun 13 % mener, at det er vigtigt at landet/området har fokus på bæredygtighed og/eller CO2-neutralitet, når de vælger feriedestination.

Hayingen: Udsigt til Bio-Gasthof Friedrichshöhle og Wimsener Mühle © DZT / Florian Trykowski

Det overrasker mig faktisk, at der ikke er flere danskere, der skeler til, om et ferieland har fokus på bæredygtighed og CO-2 neutralitet eller ej, når de skal rejse. Men tallene lyver jo ikke. Tyskland er ikke desto mindre et land med et stort fokus på både bæredygtighed og CO-2 neutralitet, og danskernes modenhed på området vil bestemt øges. Og så står Tyskland klar med et klart grønt valg til drømmeferien.

Bo Schou Lauridsen, turistchef i Tysk Turist Information.

Tyskland er et foregangsland, når det kommer sig til bæredygtig turisme. Landet råder over 16 nationalparker, 104 naturparker og 15 UNESCO biosfærereservater. Herudover er der 17 certificerede destinationer, 400 partnerhoteller med certificeringer, fx Veggie Hotels, Eco Hotels, Certifired, Green Pearls og Bio Hotels. Hele 35 % af Tyskland er beskyttet område.

Hayingen: Kokken Simon Tress  laver mad på Bio-Hotel-Restaurant ROSE © DZT / Florian Trykowski

Instittut for Fremtidsforskning siger følgende om blandt andet bæredygtighed, når vi skal rejse i fremtiden:

Tillid og sikkerhed på rejsen vil blive vigtigere i fremtiden. Herudover vil megatrends som fokus på sundhed, bæredygtighed, digitalisering og automatisering vinde indpas”, siger

Bugge Holm Hansen, associeret partner på Instittut for Fremtidsforskning.

Undersøgelsesfakta YouGov-undersøgelsen

I alt 1.018 respondenter i målgruppen 18 år+ har svaret på undersøgelsen.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.018 CAWI-interview med danskere i alderen 18 år+, i perioden 26.02-01.03 2021.

Forsidefoto: DZT / Christoph JordaHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *