DAT overtager tre tidligere Great Dane EMB 195 fly

Great Dane Airlines

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De tre Embraer 195 fly har været parkeret siden Great Dane Airlines indstillede driften i efteråret 2021. Flyene der er ca. 14 år gamle vil efter mindre reaktiverings vedligehold komme i drift hos DAT i løbet af få måneder.

Eigild og jeg var enige om, at det var synd at så fine fly skulle stå på rampen i Billund og kede sig. Vi har så fundet sammen om en super løsning der bringer flyene tilbage i drift. Vi skal have flyene i gang igen og så ser vi om de skal blive hos os i DAT eller om de skal på nye eventyr i andre selskaber.

Jesper Rungholm CEO i DAT.

De tre fly er første generation af Embraers største regionale fly med plads til 118 passagerer og effektivt brændstof forbrug der giver en god drifts økonomi på ruter op til 2-3 timer. Embraer 190 og det lidt større EMB 195 kendes i Danmark fra Finnair der har 12 fly af typen i drift via Norra, et selskab som DAT er hovedaktionær i. Men også SAS Link er operatør af typen. Hos Airfrance er selskabet HOP operatør af typen.

Jeg er glad for, at flyene finder et nyt hjem hos DAT og kommer videre. Vores beslutning i SEBC Holding om at forlade luftfart kommer dermed et trin nærmere sin afslutning på en god måde.

Eigild Christensen ejer af SEBC Aviation Leasing

Vi kender flytypen ganske godt via vores engagement i Norra og tror på, at typen er særdeles attraktiv enten som lease fly eller med besætning som wet lease. DAT er et selskab der altid er på udkig efter nye muligheder og med disse tre fly ser vi bestemt en chance for at kunne agere på et område i god vækst.

Jesper Rungholm CEO i DAT.

Fakta om DAT:

Med 20 DAT ruter påstår vi lidt frækt, at vi er verdens største regional flyselskab, målt geografisk, med 4.000 km fra Lakselv i nord Norge til Lampedusa nær Tunis. Udover regional ruteflyvning leverer DAT kontraktflyvning (fly og besætning) med fire Airbus fly til blandt andet
Corendon og Finnair.

DAT beskæftiger ca. 600 ansatte fra 17 forskellige lande i sommeren 2022 og har 24 fly i drift fra en otte sæders Excel business jet til 198 sæders Airbus 321. Omsætningen efter Corona nedlukning nærmer sig igen milliarden og DAT Gruppen har givet overskud de sidste 19 år i træk.

Foto: Great Dane AirlinesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *