Den norske regering kommer Norwegian til hjælp

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag er det kommet frem at den norske regering hjælper Norwegian med en krisepakke på 1,5 milliarder norske kroner. Dette er præcist det beløb som Norwegian oprindeligt havde bedt om. Krisepakken kommer dog med nogle skrappe krav til Norwegian.

Tidligere lød udmelding fra den norske regering at de ikke ville hjælpe Norwegian, eller andre norske flyselskaber med flere krisepakker. En af grundene var i Norwegians tilfælde at deres gæld simpelthen var alt får høj. Det er den norske nyhedsside E24, der i dag bringer nyheden.

Ialt forlyder det at den norske regering har lavet en krisepakke på 7 milliarder norske kroner og dermed er der også hjælp til de andre norske flyselskaber og ikke kun Norwegian.

Norwegian har siden arbejdet med en rekonstruktion og i denne har de haft stort fokus på hvordan gælden kan nedbringes markant og dermed imødese det primære argument fra den norske regering.

Norwegians struktur omkring ejerskab og plan. Kilde: Norwegian

Det er så lykkes (på papiret indtil videre) og derfor har den norske regering sagt ja til en krisepakken på 1,5 milliarder norske kroner. Et centralt krav er at Norwegian selv rejser yderlige 3,0 milliarder norske kroner fra eksisterende eller nye investorer for at ramme de i alt 4,5 milliarder norske kroner som Norwegian forventer at skulle bruge for at kunne komme sikkert igennem corona krisen og restruktureringen.

Norwegian fortæller selv i gårsdagens informationsmøde til deres kreditorer at de er igang med en 3-skridts plan. Målet er at være et “godt og profitabelt” flyselskab fra foråret af og frem til 2025.

Fra 2025 vil Norwegian så gerne genbesøge tanken om at vækste igen, når markedet rejser sig. Hvad det så konkret indebærer er usikkert, men det er nok ikke langruter der står først på programmet.

SAS er ikke tilfredse med løsningen

SAS mener at den norske regering igen favoriserer Norwegian med denne

SAS er dybt skuffet over at regeringen foreslår at udsætte en kompensation til luftfarten. Det er meget uheldigt at Norwegians økonomiske vanskeligheder nok en gang er et argument for at holde SAS udenfor en berettiget kompensationsordning.

Kjetil Håbjørg, Chef Norge i SAS.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *