Destinationsguide: Oman

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

På min 10-dage lang rejse gennem Oman, har jeg set mere end lufthavnen og hotellet. Flere dage har jeg være ud på tur. I denne artikel, vil jeg tage dig med til nogle skjulte perler, som jeg opdagede på min rejse.

Turen tog mig fra den ene til den anden overraskelse. På det ene tidspunkt sad jeg på en båd i noget grønt vegetation, det næste øjeblik svømmede jeg i fantastiske laguner i bjergene. Jeg har set kameler på stranden og nydt smukke solnedgange.

Salalah og omegn

Som du kan læse i en min anmeldelse af Hilton Salalah Resort, boede jeg 5 nætter i Salalah, hovedstaden i gouvernement Dhofar. Jeg havde egentlig forventet at et land som Oman var en tør ørken. Intet er mindre sandt, omgivelserne omkring Salalah ser enormt grønne ud. I juli og august, skal du ikke forvente meget solskin her, det regner næsten hver dag. Lokalt er området kendt som Khareef, en slags monsun.

Omkring to timers kørsel fra Salalah, ligger byen Ayn Razat. Her finder du den vigtigste vandkilde til Salalah. Parken er flot indrettet og er målrettet turister.

Ayn Razat, Oman
Flotte billeder på en gåtur gennem Ayn Razat

De flotteste grønne billeder kan du bedst tage i nærheden af Wadi Darbat. Hvis du tager en bådtur der, føler du dig slet ikke i Mellemøsten.

Wadi Darbat
Jeg følte mig slet ikke i Mellemøsten

Jeg ville virkelig gerne se vandfaldene ved Ayn Khor. Men på grund af tørken, var jeg for sent i september. Hvis du vil se vandfaldene, skal du altså rejse til Oman i juli eller august. Jeg var dog ikke for sent til at se al den grønne vegetation.

Wadi Darbat, Oman
Meget grønt ved flåden i Wadi Darbat

Er du ikke så meget til at være inde i landet med bjerge og natur? Så kan du tage en tur til Al Mughsail Beach og tage på en fantastisk vandretur langs stranden! Vandet klasker med en enorm kraft mod klipperne, som giver fantastiske effekter nogen gange. Jeg har tilbragt en hel formiddag her og nydt stilheden.

Al Mughsail Beach, Oman
Jeg kunne vandre i timevis langs disse klipper

Muscat

Efter 5 dage i Salalah, tog jeg et fly til Muscat. Der bor omkring 1,5 millioner mennesker i Oman’s hovedstad, som dermed er den største by i dette tyndbefolkede land. Jeg opfatter Muscat egentlig mest som en god basis, hvorfra man kan udforske resten af landet. Det er et fint sted at falde til ro efter en lang flytur. Ligesom i mange andre byer i Mellemøsten, springer der shopping malls frem alle vegne. Er du til shopping? Så tag til Grand Mall.

Er du mere til kultur eller en vandretur ved kysten? Snup så en taxa til Corniche, boulevarden i den gamle bydel i Muscat. Boulevarden er nylig renoveret og resultatet er virkeligt flot. Ved siden af klipperne, finder du springvand og flot anlagte haver. Der er også nogle udsigtspunkter, som giver en fantastisk udsigt over hele boulevarden.

Muscat, Oman
En gåtur langs boulevarden i Muscat er virkelig flot

Træt af at gå? Så kan du slappe af på en terrasse ved Mutrah Suq. Det er en af de ældste Suqs i hele verden, som har spillet en vigtig rolle som handelsplads for skibe på vej til Indien og Kina. Virkelig alt er til salg her. Fra fup ure til solbriller og fra tøj til håndtasker. Men du finder også lokale snacks og souvenirs her. Mens jeg snakkede lidt med en af sælgerne, lagde jeg mærke til hvor mange migranter kom fra Indien, især fra Kerala.

Mutra Suq, Muscat, Oman
Når du er i Muscat, skal du besøge Mutra Suq

Jebel Akhdar

Har du fået nok af den travle hovedstad? Bestil en udflugt eller lej en bil (4×4) og kør til bjergene ved Jebel Akhdar.

Jebel Akhdar, Oman
På vej op i bjergerne

Jebel Akhdar betyder bogstaveligt grønne bjerge. Du skal dog ikke forvente lige så meget grønt som ved Salalah. Turen til Jebel Akhdar er en oplevelse for sig. Jeg tror jeg undervejs har taget langt over 100 billeder af de flotte landskaber. Endnu bedre er at det endnu ikke er særlig turistisk. Det betød at jeg nogle steder virkelig kunne nyde stilheden, udover vinden altså. Det højeste punkt (3.000m) i Oman er Jebel Shams, solbjerget.

Jebel Akhdar, Oman
Nyd de fantastiske øjeblikke i det endnu ikke turistiske Jebel Akhdar

Wadi Shab

Har du lyst til at besøge området syd for Muscat? Tag så motorvej 17 til Sur og holde ind ved Hawiyat Najm Park. Eftersom temperaturen i denne del af Oman ligger over 30 grader året rundt, vil et dyk i dette sinkhole føles godt. Adgang til at svømme er gratis.

Najm Park Sinkhole, Oman
Et friskt dyk i Najm Park Sinkhole var velkommen i 36 grader varme

Kør så videre mod syd til Wadi Shab. Tip: tag den langsomme rute langs kysten og nyd de flotte udsigte. Inden du ser dig om, ser du kameler gå langs vejen.

Oman
Den langsommere ruter giver flere muligheder til at stoppe og tage billede
Oman
Kameler langs vejen til Wadi Shab

Er du til endnu flere oplevelser? Så er du kommet til det rette sted i Wadi Shab. En båd sejler dig over til den anden side af flåden, hvor du kan gå i timevis. Dalen har flere turkis søer, grotter og steder du kan svømme. Tag rigeligt vand med, du kan nemt tilbringe hele dagen her. Også her har jeg taget over hundred billeder, mens jeg nød naturen’s skønhed.

Wadi Shab, Oman
I Wadi Shab er der nok at se til at underholde dig en hel dag

Jeg sluttede dagen i Sur, en badeby i det sydøstlige Oman. I byen hænger en afslappet atmosfære, meget anderledes end storbyen Muscat. Med den flotte solnedgang sluttede også min tur gennem Oman. Klokken 8 dagen efter skulle jeg flyve hjem igen.

Konklusion

Jeg har haft et rigtig dejlig ophold i Oman. Jeg synes selv, jeg fik set en hel del af landet på de 10 dage jeg var der. Det er selvfølgelig kun et lille udsnit af alt Oman har at byde på. Jeg har for eksempel ikke besøgt Nizwa, den forhenværende hovedstad i Oman, for slet ikke at tale om Musandam Fjord helt op nord. En god grund til at komme igen, vil jeg sige. Jeg var i hvert fald meget imponeret af Oman.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Goffe de Boer fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *