Devaluering: Optjening af CashPoints via Bank Norwegian bliver reduceret fra 1. august

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian og Bank Norwegian har netop udmeldt at de reducere den CashPoints optjening du kan opnår til Norwegian Reward programmet per 1. august 2018. Det er dog første gang i mange år at der sker en devaluering af dette ellers gode kreditkort.

En af de første ting som slår en er at der faktisk sættes et loft for, hvor meget du kan optjene, før at selve den procentvise optjening halveres. Normalt ser vi på andre kort, at det faktisk opfordres til at bruge så mange penge som muligt på de her kreditkort. Bank Norwegian har af ukendte årsager valgt at gå den modsatte vej.

Et ellers godt kreditkort bliver forringet væsentligt

Det er faktisk over hele linjen at der sker en forringelse.

Norwegian fortæller selv at det er en tilpasning i forhold til at sikre at kortet forsat er rentabelt at drive for Bank Norwegian, samt at det er stort set første gang at der sker ændringer i optjeningen siden indførslen i Danmark.

Den fremtidige optjening fra 1. august 2018 bliver følgende:

  • 1 % optjening på varekøb op til 75.000 DKK pr. kalenderår
  • 0,5 % optjening på varekøb over 75.000 DKK
  • Ingen optjening af CashPoints ved køb hos andre flyselskaber
  • 4 % optjening på Lowfare-billetter hos Norwegian Air Shuttle
  • 10 % optjening på Flex-billetter hos Norwegian Air Shuttle

Hvad er så devalueret?

Der er faktisk alle steder, som oplever en devaluering i forhold til i dag. Men der er nogle væsentlige steder som vi skal sikre os du som bruger af kortet er klar over.

Det første er at der sættes et maksimalt beløb på 75.000,- kroner per kalenderår. Omsætter du for mere end dette, så falder optjeningen i fremtiden fra 1% til 0,5% – altså en halvvering.

Der indføres også et stop for optjening af flybilletter ved andre flyselskaber. Dog forventer vi forsat at du kan købe flybilletter med optjening ved de forskellige online rejsebureauer såsom Expedia. Vi læser det som om at køber du en flybillet direkte på SAS hjemmesiden, så vil du ikke optjene CashPoints for dette køb. Men værd opmærksom på at det kan ændres til også at inkludere online rejsebureaer.

Dermed forringes også optjeningen af CashPoints for køb af Norwegianbilletter. For LowFare billetter falder optjeningen fra 5% til 4% og meget markant, så falder optjeningen på Flex billetterne fra 20% til 10% – et område som ellers var et ganske stort “sweet spot” i det nuværende setup.

Det er også positivt at Bank Norwegian giver en fair advarsel for denne ændring.

Skal du forsat bruge det?

Ja – vi anbefaler forsat kortet. Men der er nu en grænse, hvor der er andre kort, som er mere optimale at bruge.

Samlet set vil vi nu ikke anbefale at du kun bruger Bank Norwegian kortet i fremtiden, som det eneste kort. Dette gælder især hvis du bruger over de 75.000,- kroner på et kalenderår, samt hvis du bestiller flybilletter med andre flyselskaber end Norwegian.

Du kan læse mere om ændringerne på denne Bank Norwegian hjemmeside, som også har en FAQ.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *