SAS: Bekræfter at online booking af Star Alliance bonusbilletter kommer til efteråret plus andre tiltag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har ventet meget længe på nye løsninger fra SAS når det kommer til IT. Centralt er det at EuroBonus systemet før udskiftningen var et over 20 år gammel system og det begrænsede nye tiltag. Nu skulle SAS efterhånden have fået modnet deres nye EuroBonus system og er ved at være klar til nye digitale tiltag til gavn for deres mange EuroBonus medlemmer.

EuroBonus har de sidste år levet et lidt turbulent tilværelse. Det er dog af SAS blevet erkendt at det er en kilde til mange indtægter, som ikke nødvendigvis kommer fra det at flyve. Så især salget af Eurobonus point til for eksempel kreditkort og butikker er steget markant de sidste år og hjælper med indtjeningen i SAS.

Hvis vi kigger lidt nærmere på tingene, så nævner SAS selv følgende fokusområder:

  • Catering (mad og drikke)
  • Nye ruter og netværk
  • Nye kabiner
  • CO2 reduktion for ungdomsbilletter
  • Lynhurtigt WiFi
  • Nyt forretningsprogram “SAS for Business”
  • Loungeopgraderinger med København som næste (er i gang)
  • Vækst i EuroBonus (via SAS Growth initiative) – heriblandt nye muligheder som online booking af Star Alliance bonusbilletter og Familie Konto
SAS viser selv hvilke områder der fokuseres på omkring Frequent Flyers.

Fly, Kabine og WiFi

SAS har investeret løbende i nye fly og især de sidste år har det rigtig vist sig som en positiv rejseoplevelse. Der er kommet nye kabiner i alle på nær et af deres langrute fly af typen A330/A340.

SAS har købt godt ind af Airbus A320neo flytypen og meldt ud at de laver en enhedsflåde og dermed arbejder hen imod en ren Airbus flåde.

Lynhurtigt WiFi er blevet installeret i godt 30 fly (med totalt 50 fly med udgangen af september). Læs her hvilke fly som har fået WiFi installeret.

EuroBonus

På EuroBonus fronten kom der for nyligt Lifetime Gold for alle der har været mindst EuroBonus Guld medlem i 10 år i træk. Og i denne Q2 rapportering bliver det tydeligt meldt ud at det i efteråret bliver muligt at booke Star Alliance bonusbilletter online. SAS skriver selv følgende:

We are working on a new website for EuroBonus, which is now being tested, and we look forward to the autumn, when we will be offering functions that, for example, will make it easier to search for and book EuroBonus flights with other Star Alliance companies.

Dertil nævner SAS at der kommer nye spændende partnere, hvor du vil kunne enten bruge eller optjene EuroBonus point. Det er et område som SAS fokusere meget på og kalder det deres “SAS Growth Initiatives”. Thomas Engelhart blev ny direktør for dette område, som har oplevet et 20% stigning i indtjening – primært på salg af EuroBonus point til for eksempel kreditkort selskaberne.

Derudover forventer vi også at der kommer udmeldinger om oprettelsen af familiekonto (gælder sikkert også for venner), samt at sætte sit EuroBonus medlemsskab på pause i en periode (f. eks, ved barselsorlov hvor der ikke rejses).

Du kan finde flere detaljer og tallene i den Q2 rapport SAS har udgivet den 30. maj 2018. Præsentationen fra investorkonferencen kan ses her.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *