Diplomatisk konflikt: fly mellem Qatar og Golfen begrænset – Læs hvorfor det påvirker dig!

Doha skyline

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Qatar er for tiden i konflikt med 4 nabolande: Bahrein, Egypten, Saudi-Arabien og de Forenede Arabiske Emirater. Mange flyafgange mellem landene er aflyst.

Diplomatiske forbindelser er afbrudt, og også på andre punkter er der begrænsninger. Dette påvirker også rejsende i regionen, eftersom landene er populære som en transitlufthavne. Du kan som rejsende opleve forsinkelser og annulleringer fra i morgen den 6. juni.

Annulerede flyvninger

Indtil videre har Etihad Airways, Emirates og FlyDubai annonceret at de aflyser alle flyvninger til Qatar fra i morgen den 6. juni. Passagerer bliver booket om eller kan få refunderet billetten. Andre selskaber, som Qatar Airways, Gulf Air og Egyptair, har ikke annonceret nogen tiltag endnu. Regeringerne i de pågældende lange har ikke annonceret nogen officielle sanktioner. Det kan dog ikke udelukkes at de kommer senere. Også restriktioner af luftrummet hører til mulighederne.

De CEO’s van Qatar en Emirates konden het eerder wel goed met elkaar vinden
CEO’s af Qatar og Emirates i bedre tider

Da de fleste luftfartselskaber i regionen er knyttet til staten, kan de også vælge at suspendere flyvninger af egen bedrift, selvom der (endnu) ikke er indført sanktioner fra regeringens side.

Selv om dette har primært betydning for rejsende i regionen, vil de europæiske transitpassagerer også komme til at lide af de skærpede sikkerhedsforanstaltninger. Doha er et populært transfer punkt fra Europa til Golfen med Qatar Airways, især til destinationer i UAE.

Vi følger op på sagen som den udvikler sig og i mellemtiden kan du følge debatten og udviklingen af sagen på denne forumtråd.

Denne artikel er oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nl

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *