Emirates reducerer med 22 % til USA grundet problemer med TSA

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

USAs strenge restriktioner mod udvalgte lande og lufthavne får nu følger for Emirates. Selskabet oplyser at reduktionen skyldes en svagere efterspørgsel på flyvninger til USA.

Emirates reducerer på fem af sine 12 USA-destinationer. Flyvninger til Boston, Los Angeles og Seattle vil blive reduceret fra to til én daglig flyvning, imens Ft. Lauderdale og Orlando vil få sine daglige flyvninger reduceret til fem gange i ugentligt.

Dette udgør totalt 25 af 112 ugentlige flyvninger til USA for selskabet som for nyligt blev kåret til bedste flyselskab av TripAdvisor. Reduktionen skal iværksættes fra næste måned siger Emirates i en pressemeddelelse.

Kriseløsninger for de med data-/arbejdsbehov

Reisende på Business og First, får låne nettbrett/datamaskin hos Emirates.
Rejsende på Business og First, kan låne en laptop hos Emirates.

Reduktionen kommer bare en knap måned efter at US Transportation Security Administration (TSA) 25. marts indførte forbud mod brug af computere og andre enheder større end en mobiltelefon inden i flykabinen for fly til USA som kommer fra 10 udvalgte lufthavne i Mellemøsten, Nord-Afrika og Tyrkiet. Dette inkluderer Dubai lufthavn.

Emirates indførte kort efter et tiltag for bedst muligt at bistå kundene på sine flyvninger. Emirates startede først en service hvor man lod passagerene tage computere med igennem sikkerhedskontrollen og bruge disse inde i lufthavnen, for derefter at indsamle computere og kameraer m.m. ved afgang.

Den 5. april offentliggjorde Emirates at de havde lavet en mulighed for udlån af laptop til sine First- og Business Class-passagerer. laptoppen av typen Microsoft Surface med Office udlånes for at deres vigtigste kunder skulle kunne arbejde under flyveturen.

USAs president Donald Trump har også signeret to såkaldte presidentordre som indebærer strenge restriktioner for rejsende fra mange lande i Mellemøsten og Nord-Afrika. Selv om disse bekæmpes i retssystemet, så skal president Tim Clark i Emirates have udtalt allerede i marts at efterspørgslen af rejser til USA var blevet reduceret med en tredjedel.

Hvad betyder dette for Danske rejsende?

Først og fremmest vil det kun få konsekvenser for de som rejser til USA fra Dubai med Emirates. Men der er grund til at forudse at rejsende fra andre lande, og selskaber som også er omfattet af indrejse- og “datarestriktioner” vil kunne opleve aflysninger og ændringer i rutetilbudet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *